Onun acıları çok daha derinlerde…

Adamımızı tanıyorsunuz, olayı biliyorsunuz. Onun için hikaye kısmını geçip sadede gelelim:

David Ignatius, Afrin zaferine taa Washington’dan ses verdi.

“Türkler Afrin’i aldı, sırada Münbiç var, Münbiç’in düşmesine izin vermeyelim” diye seslendi.

David Ignatius, Afrin zaferi haber ajanslarına ulaşır ulaşmaz Washington Post gazetesindeki köşesinde Türkiye düşmanlığı, PKK terör örgütü sözcülüğü yapan bir makale kaleme aldı. Afrin’deki PKK terör örgütünün hezimeti için “modern tarihin en üzücü hikayesi” ifadesini kullandı.

PKK teröristleri için “sadık müttefiklerimiz” benzetmesi yaptı. Afrin’de sonra sıranın Münbiç’te olduğuna dikkat çekti, “bari Münbiç düşmesin, Türklerin eline geçmesin, orayı koruyalım, Türklerin Münbiç’e girmesine engel olalım” dedi.

PKK terör örgütüne Afrin’de yardım edemeyen Pentagon’a da sahip çıkan Ignatius, “Afrin Rusların kontrolünde olduğu için ABD oraya müdahale edemedi, Rusya askerlerini Afrin’den çekerek Türklerin operasyonuna yeşil ışık yaktı, ortada bir ihanet varsa bunu ABD değil Rusya yaptı” diye yazdı. Afrin’in kaybı ve PKK terör örgütünün düştüğü durumun Amerikalı komutanlara acı verdiğini söyledi.

Bundan sonra Münbiç’te ve Fırat’ın doğusundaki PKK-PYD teröristlerine sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı, “Afrin düştü ama Münbiç’te sadık müttefiklerimizi yalnız bırakmamalıyız” dedi. David Ignatius tescilli bir Türkiye düşmanı. Bunu 2009’da Siyonizm savunuculuğu yapıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik saldırgan üslubuyla göstermişti.

Savunduğu değerler sadece Siyonistlerin vahşi saldırıları değil.
PKK terör örgütünü de direk sahiplenen biri. Afrin’de PKK’nın hedef alındığı Zeytin Dalı harekatının başlangıç tarihi olan 20 Ocak’tan bu yana devamlı operasyonun durdurulması çağrıları yapmıştı. Şimdi ise Afrin düşüp, iş işten geçince “bari Münbiç elden gitmesin” diye veryansına başladı.

Taha Dağlı – Haber7.com

Şimdi biz biraz daha derine gidelim ve bu gazeteci kılıklı derin ajanı size 2015 -2016 yılı arşivimizden tanıtalım: