Savaş çıkarmak için bahane mi verdiler?

İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, BMGK’nın işgali altındaki Filistin topraklarında yasa dışı yerleşim faaliyetlerinin “derhal ve tamamen” durdurulmasını talep etmesinin barış olasılığına “hayır” demek olduğunu iddia etti. Kararı tanımayacaklarını açıklayan İsrail’in temsilcisi şunları söyledi:

Aljazeera Türk’ün haberine göre, tasarı hakkında konuşan İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, “Bu karar tasarısına evet derken aslında hayır dediniz. Siz görüşmelere hayır oyu verdiniz, ilerleme kaydetmek için hayır oyu kullandınız, İsrailliler ve Filistinliler için daha iyi bir hayat için bir şans seçtiniz ve barış olasılığına hayır oyu verdiniz” dedi. (…)

ABD Başkanı seçilen Donald Trump, Twitter hesabında görevinin başlayacağı tarihe atıfta bulunarak “20 Ocak’tan sonra BM’de işler farklı olacak” ifadesini kullandı.

http://www.yenisafak.com

Şimdi geriye dönüp hatırlayalım. Trump ABD başkanlık seçimlerini kazanınca İsrail Eğitim bakanının tepkisi ne olmuştu? (Detaylar için aşağıdaki resme tıklayabilirsiniz)

Şimdi insan ister istemez düşünüyor, burada oyun içinde oyun mu var? Birileri barış olmasın diye İsrail’in önünü mü açtı?

Yoksa Rusya’ya yaklaşan İsrail’e Küreselcilerin bir gözdağı mı?

Malum barışın ters anlamlısı savaştır.

Süper Shemitah senesinde İsrail ile ilgili bir şeylerin olacağını daha önce yazmıştık.

Hatırlatalım:

SÜPER SHEMITAH YA DA JÜBİLE SENESİ

Her ne kadar Shemitah 7 yılda bir de meydana gelse de her 7 Shemitah bitiminde yani  7×7=49. seneden sonra gelen 50. yıl Süper Shemitah ya da Jübile senesi olarak adlandırılmaktadır. İşte o yıllara denk gelen olaylar:

1918 – Kudüs Osmanlı’dan İngiltere’ye geçti

1967 – İsrail 6 gün savaşlarını kazanarak Ürdün, Mısır ve Suriye ile yaptığı savaşı kazandı. Batı Şeria, Gazze, Sina yarımadası ve Golan tepelerini işgal etti.

İlginç bir şekilde son iki Süper Shemita/Jübile senesinde Kudüs ile ilgili olaylar olmuştur. Birisinde Kudüs Osmanlının elinden çıkarken diğerinde İsrail’in devlet olma durumunu  sağlamlaştıran savaş yaşanmıştır.

2016 yılı Süper Shemitah/Jübile senesidir. Hatırlanacağı üzere Türkiye ve İsrail arasında süregelen antlaşmazlık geçtiğimiz aylarda sonlandırılmıştır yani Jübile senesinde. Bundan ne anlaşılmalıdır inanın bizde bilemiyoruz ama Yahudilerin biz bu yüzyılda iki devlet kurduk, biri İsrail diğeri Türkiye Cumhuriyeti söylemini de aklımızın bir köşesinde her daim tutuyoruz.


Konuyla alakalı benzer analizlerimiz:

Atlantik cephesi çöktü…

Atlantikçiler tam gaz saldırıyor…

Atlantik karşıtı cephe safları sıklaştırıyor…

Atlantik ve Pasifik savaşında skor 1-1…

Zamanlamanın bu kadarına ancak şapka çıkarılır…

Pasifikçiler skor peşinde…