Boşuna Türkiye’ye sataşmıyorlarmış…

Ülkede 22 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iptalinden sonra bu kez 2 Ekim’de yapılması planlanan seçimler ertelendi. Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, seçimlerinin ertelenmesi için hükümetten talepte bulunduklarını bildirdi. Sobotka, seçimlerin ertelenmesine mektuplu oylarda ortaya çıkantutkal problemininneden olduğunu ileri sürdü. Anayasa Mahkemesi, 22 Mayıs’ta yapılan ve Yeşillerin adayı Alexander Van der Bellen’in az farkla kazandığı cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu “mektupluoyların sayımına hile karıştığı” gerekçesiyle iptal etmiş ve hükümet seçimlerin 2 Ekim’de yenilenmesine karar vermişti. Seçimde, aşırı sağcı Avusturya Özgürlükçü Partisinin (FPÖ) adayı Norbert Hofer ile rakibi Van der Bellen yarışacak.
Zavallı yaşlı kıtanın Nazi sevdalısı ülkesi. Ekonomik problemlerini biliyorduk ama bir cumhurbaşkanı seçme becerisini bile gösteremediğinizi kaçırmışız.
Böyle zamanlarda ne yapmak mantıklıdır? Bir dış düşmana saldırmak. Hele de tarihsel bir kuyruk acısının bulunduğu veIMF icra kurulu üyeliğini elinizden alanbir ülkeye saldırmaksaldırmak daha doyurucu bir kamuoyu yanıltsaması olabilir….
Umarız bir an önce seçersiniz Cumhurbaşkanınızı da  sizin gibi tükenmiş yaşlı ve gereksiz ülkelerin densiz söylemlerini haber bültenlerimizde görmek zorunda kalmayız.