Cumhuriyet’ten klasik bir istihbarat operasyonu…

Göreve geldiği ilk günden beri Batılı istihbarat servislerinin yanısıra özellikle İsrail istihbarat servisi MOSSAD’ı çok rahatsız eden, modern Türkiye tarihinde ilk defa olarak bir MİT başkanının bu kadar millete dert olduğu görülmemiştir. Bugün Cumhuriyet gazetesi yabancı istihbarat servislerinin bir kolu olduğunu gösteren bir haberle çıkarak Batılı gizli servisleri çok rahatsız eden Hakan Fidan’a karşı klasik bir istihbarat operasyonu yapıyor.

Çiçeği burnunda Başbakan Binali Yıldırım ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan arasında ciddi bazı ayrılıklar olduğu duyumları Ankara’da konuşuluyor. Bu duyumlara göre Binali Yıldırım, 2014 yılında beklediği başbakanlığı engelleyen isim olarak Hakan Fidan’ı gördü. O kurultayın hemen öncesinde kardeşinin İzmir’de karıştırıldığı yolsuzluk iddialarının da son zamanlarda oğlunu kumar masasında, eniştesini rakı sofrasında gösteren resimlerin de geldiği adres olarak Fidan’ı düşünen Yıldırım, bu nedenlerden dolayı Hakan Fidan ile beraber çalışmak istemiyor. Ama Hakan Fidan’ın MİT’in dışına çıkarılması, muhtemelen Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Abdullah Gül, Ali Babacan’ın yörüngesine bir başka ağır topun katılması anlamına geleceğinden, Fidan’dan nasıl kurtulanacağı bilinmiyor.
Hatta bir iddiaya göre Yıldırım 2014 kurultayında temayül yoklamasında kendisinin Davutoğlu’nun üstünde çıktığını, ama önüne Fidan’ın takoz çıkarıldığını biliyordu. Bir diğer ifadeyle Davutoğlu’nun başbakanlığa giden yolunun Fidan tarafından açıldığına inanıyor Yıldırım. Bir başka rivayete göre 2014 kurultayı öncesi Erdoğan Yıldırım’ı yanına çağırıp “Kardeşim, temayülde üsttesin, ama bu yolsuzluk skandalı şu dönemde çok baş ağrıtacak” demiş.
Herşeye rağmen Saray, Fidan’ın “içeride” bırakılmasının, dışarıya atılmasından daha iyi olduğuna inanıyor. Olası Fidan- Davutoğlu ortaklığını Saray düşünmek dahi istemiyor.
Yeni başbakana adeta senin kuyunu kazan Hakan Fidan idi mesajı veren haber baştan aşağıya mantık hataları ile dolu. Topun ağzında dedikleri Hakan Fidan için haberin sonunda içeride bırakılması daha iyi deniyor. Dolayısıyla topun ağzında olan birisi yok. İkincisi Hakan Fidan’ın seçimlerden önce zaten MİT’ten istifa ettiği ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine istifasını geri aldığıdır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanının arkasında olduğu bir kişiye Binali Yıldırım’ın bir operasyon yapması düşünülemez.
Cumhuriyet sadece şansını deniyor ve belki çaylak başbakana bu numarayı yuttururuz diye Batılı sahipleri adına operasyon çekiyor.
Kimbilir, belki de yuttururlar…