Kurucu ayarlarına dönersek problem yokmuş…

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:-TÜRKİYE KURUCU AYARLARINA DÖNMEK ZORUNDADIR.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Kızılay’daki terör saldırısı nedeniyle yapılan olağanüstü MYK toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında, “Türkiye hangi ayarlarla kurulduysa ona dönmek zorundadır. Yani “Yurtta barış, dünyada barış- Yurtta sulh, dünyada sulh”a dönmek zorundadır. Bütün komşularıyla barış içinde, dostluk içinde bir çerçeveyi oluşturmak zorundadır. Kurucu ayarlarına dönmeyen bir Türkiye, felakete hazır bir Türkiye’dir. Bu dış politikanın 180 derece değişmesi gerekiyor. Değişmediği sürece Türkiye terör ithal eden ülke konumunu sürdürecektir.” dedi. (…)
İşte sorunu bu CHP’nin, bu yüzden oy alamıyor bu millettten. Bütün problemleri Türkiye küçük kalsın, Batının çizdiği sınırları geçmesin, Batının çıkardığı ekonomik krizlerle 10 yılda bir parasını Batıya aktarsın, İslam dünyasından uzak dursun. Şu bir paragrafta ne çok şey söylemiş aslında. Kusura bakmayın Sn. Kılıçdaroğlu; İngilizin kurduğu,  size ve sizin kafalardakilere yönettirdiği T.C. sistemi artık bitti. Yeni sisteme ne kadar çabuk adapte olursanız o kadar iyi.  Partiyi gidip DHKP-C’ye teslim etmekle bu milletin önüne takoz koyamazsınız. Hele aşağıda alıntıladığımız konuşmanın diğer paragrafı var ki tamamen katılmamak mümkün değil. Okuyalım;
BÜTÜN ÜLKELERİN GİZLİ SERVİS AJANLARI TÜRKİYE’DE AT KOŞTURUYORÖyle bir noktaya geldik ki değerli basın mensupları, bütün ülkelerin gizli servis ajanları Türkiye’de at koşturuyor. Nasıl bir ülkedir bu? Nasıl bu hale geldik biz? Her yerde bunları görebiliyorsunuz. Gidin Doğu-Güneydoğu’ya her yerde, her bölgede görebiliyorsunuz bunları. Nasıl oluyor bu, neden oluyor bu? Almanya’da, Fransa’da, Amerika’da, Japonya’da, Rusya’da olmayan bir olay neden Türkiye’de oluyor? Bütün gizli servislerin rahat çalışabilecekleri bir alan mıdır Türkiye? Bütün arzularını hayata geçirebilecekleri bir alan mıdır Türkiye? Böyle bir yönetim boşluğunu Türkiye kabul edemez, etmemelidir de.

https://www.chp.org.tr

Teröristleri de bu paragrafa biz sıkıştıralım ve Sn. Kılıçdaroğlu’nun bu güzel tesbitlerine bizde eski analizlerimle ve gazete haberleri ile destek verelim…

‘Sözümün arkasındayım özür de yok’CHP’de Salı günü gerçekleştirilen kapalı grup toplantısında CHP’nin iki milletvekili arasında başlayan, diğer milletvekillerinin de müdahil olduğu kavgayla ilgili önceki gün MYK’da ele alınan “gereği yapılsın” kararı, uygulamaya geçti. MYK’da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ifadeler doğru değil, gereğini yapacağız” demişti. Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile disiplin incelemesi başlatıldı. Toplantıda kapalı gruptaki kavgada Tanrıkulu’na “CIA ajanısın, 3 gün önce partiye geldin partiyi yönetiyorsun” diye bağıran Dilek Akgün Yılmaz’ın bilgisine başvurulurken, kulislere, Yılmaz’ın özür dilemesi istendiği, Yılmaz’ın ise kullandığı ifadenin ağırlığını kabul ettiği ileri sürüldü. Ancak Yılmaz, VATAN’a yaptığı açıklamada bu iddiaları doğrulamadı. Yılmaz, “Sözlerimin arkasındayım. Özür dilemek gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

Sn. Kılıçdaroğlu ajan ve terörüstlerin daha fazlasını arıyorsa etrafına bakması yeterli olacaktır….