Silip – devirdiğiniz günler geride kaldı…

TÜRKİYE’DE Kİ AMERİKALININ YORUMU;

Cumhuriyet Gazetesi – Amerika Erdoğan’ı siliyor
ABD’nin önde gelen yayınlarından The Atlantic hafta içinde yayımladığı “Obama Doktrini” başlıklı haberde Başkan Barack Obama’nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı “otoriter” ve “fiyasko” olarak nitelendirdiği iddiaları yer almıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest önceki gün başkanlık uçağı Air Force One’daki basın toplantısında bu iddialar sorulduğunda yalanlamadığı gibi Erdoğan’a çok ağır eleştiriler yöneltti.
(…)Earnest’ın “otoriter” ve “fiyasko” sözleriyle ilgili yorum yapmaktan kaçındığı muhabirlerin dikkatinden kaçmadı. Bir gazeteci “Suskunluğunuzu Başkan Obama’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı fiyasko bir otoriter olarak gördüğünü reddetmemediği şeklinde yorumlamak doğru mu” diye sordu. Yanıtı şöyle oldu:
“ABD’de ve dünya çapında savunduğumuz evrensel değerlerin Türk hükümeti tarafından yeterince desteklenmediğini hissettik. Bir örnek vereyim. Türk hükümeti yakın zamanda Zaman gazetesini esasen devraldığını duyurdu. Biz ABD’de basın özgürlüğüne derinden değer veriyoruz – aslına bakarsınız şu an bu konuşmayı yapmamızın nedeni de bu- ve biz buna benzer değerler bu kadar açık bir şekilde ayaklar altına alındığında endişeleniyoruz.” (…)
IRAK’DA Kİ  İNGİLİZ’İN YORUMU;

PKK’nın dağ kadrosonda katıldığı tespit edilen Seher Ç.D., Ankara-Kızılay’da kalleş saldırıyı gerçekleştirmeye hazırlandığı sıralardaCemil Bayık da İngiliz Times’a konuşuyordu. Kuzey Irak’taki Kandil Dağları’nda Times muhabiri Anthony Loyd’un sorularını yanıtlayan PKK lideri ve KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, ‘Erdoğan bizi yenerse, Türkiye’de demokrasi isteyen herkesi mağlup edebilir’ dedi.

Bayık, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘ERDOĞAN’I DEVİRMEK İSTİYORUZ”Onun rüyalarının gerçeğe dönüşmesinin önündeki en büyük engel biziz. Eğer Erdoğan bizi saf dışı bırakırsa, kazanır…Erdoğan’ı ve AKP’yi devirmek istiyoruz. Erdoğan ve AKP devrilmedikçe, Türkiye asla demokratik bir ülke olamaz.’
(…)

SALDIRIDAN 4 GÜN ÖNCE MESAJI VERMİŞTimes muhabiri Anthony Loyd röportajı, Ankara’da önceki gün düzenlenen ve ikisi terörist 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısından dört gün önce yapması dikkat çekti.
ABD’DE Kİ İSRAİLLİNİN YORUMU;

Amerikalı yayın kuruluşu CNN International, Türkiye ana karasının olmadığı bir haritayı websitesinde yayınlayarak bir skandala imza attı. CNN International’ın seyahat sayfasında, iş amaçlı seyahat edenler için hazırladığı haritada, bazı tatil noktaları ve haritada işaretli şehirler hakkında kısa bilgiler yer alıyor. Bilgilerde, haritada işaretli şehirlere gidebilmek için en düşük maliyetli havayolları aktarılıyor.Tüm kıtaların yer aldığı küçük ölçekli haritada, Asya ve Avrupa arasında Türkiye’nin tamamının yer almadığı dikkat çekiyor.Türkiye’nin olmadığı bölge, Akdeniz, Karadeniz ve Ege’nin birleşimi kıtalar arası bir deniz izlenimi veriyor. Haritanın kim tarafından hazırlandığı ya da nereden alındığı hakkında bir bilgi bulunmuyor. CNN International’ın, konuyla ilgili ne açıklama yapacağı merak ediliyor.
CNN benzer bir şeyi daha önce yapmıştı. Hatırlatalım;