Reuters: Demirtaş’ın zırhlı arabasına park halinde ve boş iken taşla suikast girişimi…

CUMHURİYET GAZETESİ TAM GAZ VERMEYE AYIRMIŞ MANŞETİNİ. HDP BAŞKANINA SUİKAST, AÇLIK GREVİNE GAZ BOMBALI SALDIRI, HDP MİLLETVEKİLLERİ HASTANELİK. SEÇİM SONUÇLARINDAN SONRA VE PKK’NIN ARTIK YOKEDİLME EVRESİNE GELMESİYLE BİRLİKTE HDP’Sİ, CUMHURİYET’İ, HÜRRİYET’İ NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR, BÜTÜN DENGELERİ BOZULDU.DEMİRTAŞ’TAN KAHRAMAN ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR AMA HALK ONUN NE KADAR KANA SUSAMIŞ BİR KATİL OLDUĞUNU KOBANİ OLAYLARINDA GÖRDÜ. ACİL YENİSİ İLE DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR.

HÜRRİYET BİLDİĞİNİZ GİBİ. MANŞETTE YERALAN KURŞUN İZİ ALT MANŞETTE OLUYOR ARKA CAMDAKİ İZ. BİRDE DEMİRTAŞ’IN YARADANA TESLİM OLMUŞ ‘ÖLÜM ALLAH’IN EMRİ’ TWEET’İ VARDI DUYGU SÖMÜRÜSÜ TAVAN YAPMIŞ. TABİİ GERÇEK ORTAYA HEMEN ÇIKIVERİYOR. SENARİST ROTSCHILD’IN HABER ORGANI REUTER.

2009 yılında ODTÜ’den mezun olan ve aynı sene Reuters haber ajansında muhabirliğe başlayan Ece Toksabay, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a suikast düzenlendiğini iddia etmiş, gerçek çok geçmeden ortaya çıkmıştı.
EMNİYET VE VALİLİK YALANLADI
Diyarbakır Valiliği, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve kentte kullandığı makam aracına yönelik herhangi bir saldırının gerçekleşmediğini bildirirken,
Demirtaş’ın talebiyle incelenmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına götürülen aracın gerekli kriminal incelemelere tabi tutulduğu ifade edilen açıklamada, ilk belirlemelere göre, aracın arka camının sağ tarafında 3×3 santimetre büyüklüğünde hasar olduğunun gözlemlendiği kaydederken, kriminal incelemede ‘herhangi ateşli silah atış artığına rastlanılmadığı’ bildirilen açıklamada, hasarın sert bir cisim çarpmasından meydana geldiğinin değerlendirildiği belirtildi.

REUTERS HABERİ KALDIRMADI
Emniyet ve valiliğin açıklamasına rağmen Ece Toksabay imzalı haberi Reuters’tan kaldırmaması tepki çekti.
Haberi kaldırmayan Reuters’ın muhabiri Ece Toksabay, dün akşam ortaya attığı suikast iddiasını kendi hesabından yalanlarken, eski tweetlerini silmemesi dikkat çekti.
NE DİYELİM. BAŞIMIZDA BBC’DEN SELİN DİYE BİR MUSİBET VARDI BİRDE REUTERS’DEN ECE EKLENDİ.

BATI’DA BUNLARI ÜRETEN BİR ÇİFTLİK Mİ VAR DİYE İNSAN İSTER İSTEMEZ MERAK EDİYOR.  SABIR DEYİP NOT EDİYORUZ BU YENİ PROVOKATÖRÜ LİSTEMİZE.
BİRDE HABERCİLERİN HABER ATLATMA HIZIYLA YARIŞMAYA KALKAN TWEET ATMA SAZANLARI VARKİ ONLARDA BAŞKA BİR ALEM. UZMANLAR TWEET ATMA ALIŞKANLIĞININ İNSANLARDA DÜŞÜNÜP TARTMADAN HIZLA TEPKİ VERMEYE YOLAÇTIĞINI VE DAHA SONRA PİŞMAN OLACAKLARI KENDİLERİNİ ZOR DURUMLARA SOKACAK OLAYLARA NEDEN OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR. İŞTE BUNLARA BİR ÖRNEK. TELEFONUNU HIZLA ÇEKEREK ATEŞLEDİĞİ TWEET SONUCUNDA KOMİK DURUMA DÜŞMÜŞ BİR KİŞİ. PARK YERİNDEKİ BOŞ ZIRHLI ARACA TAŞLA SUİKAST YAPANI KINAMIŞ.

BİZDE SN. ALTAN TAN’A KATILIYOR VE ZIRHLI ARACIN CAMINA TAŞ ATARAK SUİKAST YAPMAYA ÇALIŞANLARI (EĞER VARSA) KINIYORUZ VE ARABAYA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUZ. FAYDASI OLACAKSA ‘DİREN ARABA’ HASHTAG’I İLE BİR KONU BİLE AÇABİLİRİZ.