Bütün gün es gürle, Montrö’den bahsederken kibarlaş…

Kremlin Sözcüsü Peskov’un dün yaptığı açıklamadan:

‘Karadeniz boğazlarında â€”buna İstanbul Boğazı da dahil- seyrüsefer kurallarını Montrö Sözleşmesi düzenliyor. Bu noktada, Karadeniz boğazlarında seyrüsefer serbestisi normlarının istikrarlı kalmasını umuyoruz.’
MALUM MONTRÖ SÖZLEŞMESİ BOĞAZLARI KULLANACAK OLAN ÜLKELERE SERBESTLİK VERSE DE SAVAŞ ZAMANI VE TÜRKİYE KENDİSİNİ TEHDİT ALTINDA HİSSETTİĞİ ZAMAN BU DURUM DEĞİŞİYOR. İŞTE O ÖNEMLİ 2 MADDE.
Savaş zamanında, Türkiye savaşan ise, savaş gemilerinin geçişi konusunda Türk Hükümeti tümüyle dilediği gibi davranabilecektir.
Türkiye kendisini pek yakın bir savaş tehlikesi tehdidi karsısında sayarsa, Türkiye savaş durumu geçiş rejimini uygulamaya başlayacak ancak; Milletler Cemiyeti Konseyi Türkiye’nin aldığı önlemleri 3’te 2 çoğunlukla haklı bulmazsa Türkiye bu önlemlerini geri almak zorunda kalacaktır.
DOLAYISIYLA DÜN BÜTÜN GÜNÜNÜ TÜRKİYE’Yİ TEHDİT ETMEYE AYIRAN RUSYA BU KONUYU İYİ DÜŞÜNMELİDİR. BU KADAR TEHDİT SONRASINDA TÜRKİYE KENDİSİNİ SAVAŞ TEHLİKESİ TEHDİDİ ALTINDA GÖRDÜĞÜNÜ DEKLARE EDİP BOĞAZLARI KAPATIRSA O DÜNYANIN EN BÜYÜK GÜDÜMLÜ SAVAŞ GEMİNİZ MOSKVA, RUSYA’YA DÖNEBİLMEK İÇİN 80 GÜNDE DEVRİ ALEM YAPMAK ZORUNDA KALABİLİR. DÖNDÜĞÜ LİMANDA DA RUSYA’YI ANCAK KUZEY KUTBU PENGUENLERİNDEN GELEBİLECEK FÜZE TEHDİTLERİNE KARŞI ÜZERİNDEKİ S300 FÜZELERİ İLE KORUYABİLİR.