Son gelişleri pek hayırlı olmamıştı…

CNN International, tarafından dünyaya duyurulan habere göre, Kuzey Kore ile ABD arasında doğrudan görüşmeler için hazırlık yapılıyor. Uluslararası televizyon kanalı, Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturmaya hazırlanan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü Mike Pompeo ve ekibinin Kuzey Koreli muhataplarıyla 3. bir ülkede doğrudan iletişim kurduğunu aktardı. İddialara göre, Kuzey Kore yönetimi, görüşmenin kendi başkentleri olan Pyongyang’da olması için ısrar ediyor. Ancak ABD tarafı görüşme için Beyaz Saray’ı gösteriyor.

Gizli görüşmenin sebebi Pompeo

Yetkililer, halihazırda var olan resmi istihbarat kanallarının kullanılabilmesi için, Pompeo’nun Dışişleri Bakanı olarak teyit edilmesi gerektiğini söyledi. Pompeo’nun önümüzdeki birkaç hafta içinde Senato onay sürecine girmesi bekleniyor.

Trump Twitter’dan duyurmuştu

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz ay Kuzey Kore lideri Kim’den gelen daveti kabul ettiğini ve Mayıs ayında görüşeceklerini açıklamıştı. Trump, Twitter hesabından konuyla ilgili olarak, “Kuzey Kore ile müzakerelerde muhtemel ilerlemeler sağlanıyor. Uzun yılların ardından ilk kez ilgili tüm taraflar ciddi bir çaba gösteriyor. Dünya izliyor ve bekliyor. Belki bu boş bir umuttur fakat ABD olumlu veya olumsuz her iki yönde de daha ileri gitmeye hazırdır” demişti.

http://www.trthaber.com/

Filmi seyredenler hatırlayacaklardır. Tam olarak çevrildiğinde “Olympus Düştü” manasına gelen film ülkemizde “Kod Adı: Olympus” olarak 2013 yılında vizyona girmişti. Kuzey Koreli teröristler Beyaz Sarayı ele geçirerek ABD başkanını esir alıyordu. Haberi görünce hemen bu film aklımıza geldi.

İşte filmlerin insanın bilinçaltını böylesine programlama yetenekleri vardır.

Nisan 2017’de şunları yazmıştık: 

1984 yılında çekilen “Red Dawn” (Kızıl Şafak) filmi ani bir saldırı ile ABD’yi işgal eden  Sovyet birliklerine karşı silahlı direniş organize eden bir grup Amerikan gencini konu etmektedir. O günler de soğuk savaş tüm hızıyla devam etmektedir ve ABD’nin düşmanı SSCB’dir.

21

“Kızıl Şafak” filmi 28 yıl sonra 2012 yılında tekrar çekilir ve ABD yine yabancı bir gücün işgaline uğramıştır.

Kim tarafından dersiniz?

22

Cevabınız “Kuzey Kore” ise yanılmadınız…

Anlayacağınız ABD içinde çatışma çok büyük. Kuzey Kore’nin dostluğu ya da düşmanlığı üzerinden global ve ulusal dizaynlar yapma peşinde olanların çatışması giderek artıyor.

Önümüzdeki günler bu konuda birçok provokasyona açık olacaktır.