Uzaylılar geliyor. Birleşip tek dünyayı oluşturun…

Doğaüstü olaylarla ilgili araştırmalar yapan FBI ajanları Fox Mulder ve Dana Scully’nin maceralarının anlatıldığı ünlü X-Files dizisine gönderme yapan CIA, ‘Ajan Mulder’ın da yayınladığımız belgeleri araştırmak isteyeceğine eminiz’ dedi.Yayınlanan belgelerin 1940’ların ve 50’lerin sonlarına ait olduğu belirtilirken, CIA ilginç olabileceğini düşündüğü birkaç dosyayı öne çıkardı. Dosyalar arasında, Doğu Almanya’da, 1952 yılında, 15 metre çapında bir UFO görüldüğü bilgisi yer alırken, uçan dairelere ve olası uzaylılara ait olduğu belirtilen fotoğraflar da paylaşıldı.
Sıklıkla UFO’lar ve Dünya dışı yaşama dair paneller düzenleyen CIA, dosyaları açıklama sebebinin, ‘Uçan cisimlerin görülmesinin bilimsel bir açıklaması olduğunu kanıtlamak’ olarak açıkladı.
İlginç bir durum. UFO belgelerini CIA açıklıyor (NASA yada başka bir hükümet kuruluşu değil) ve aynı tarihlerde yeryüzünün tartışmasız en popüler paranormal ve uzaylılar dizisi yıllar sonra  10. sezonuyla gösterime giriyor.

X-Files 10.sezon veya X-Files MiniSeries ismiyle bilinen yeni Chris Carter yapımının, prömiyeri dün akşam yapıldı. Bilim kurgu kültünün yeni halkası, gerek seyircilerden gerekse otoritelerden tam puan aldı. X-Files serisinin 9 yıl ve 2 sinema filmi boyunca yönetmenliği ve yapımcılığı üstlenen hayal gücü canavarı Chris Carter, mini-dizi halinde tasarlanan 10.sezonunda yönetici koltuğunu üstlendi. X-Files onuncu sezon, dün gece, Amerika Birleşik Devletlerinde, FOX TV’de gösterildi. Yeni mini dizinin ilk bölümünün, sadece Amerika Birleşik Devletlerindeki izlenme rakamı 10 milyonu aştı.(…) Kült serisinin yapımcı ve yönetmeni, “X-Files’ın popülerliği ilk tahminlerimizin yüzlerce kat üstünde oldu. Dizi, bu izlenme oranlarıyla devam ederse, ya taptaze bir dizi serisi ya da beyaz-perde eseriyle taçlandırılacak. Eminiz ki, yapım, mümkün olan en üst seviyeye, hak edildiği gibi tırmanacak.” ifadelerini kullandı. Dizinin önceki 9 sezonunun ortalaması sadece ve sadece Amerika Birleşik Devletlerinde, 15 milyon seyirci ortalamasına ulaşmayı başardı.
2016 yılında gösterime girecek büyük bütçeli sinema filmlerinde çok fazla dünyaya saldıran uzaylılar konusunun işlendiği görülecektir. İşte iki örnek;
20 yıl kadar önce çekilmiş ve kült hale gelmiş uzaylı istilasını anlatan ‘Bağımsızlık Günü’ filminin yeniden yapımı:

Ve yine muhtemelen belki de 25-30 yıl önce Türkiye’de de çok ünlü olan ‘The Others’ dizisinin konusunu baz alınarak uyarlanan ‘5. Dalga’ filmi.

Son olarak birkaç ay önce ünlü fizikçi Stephen Hawking’in söylediklerine bakalım.

Ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking, İspanya’da yayın yapan ‘Spain’s El Paris’e verdiği mülakatta dünya dışı varlıklar ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Hawking’e göre, matematiksel olarak dünya dışı varlıkların var olduğunu kabul etmek oldukça olası bir teori. Bu varlıkların göçebe bir kültüre sahip olma olasılıklarının altını çizen Hawking, bu canlıların kendi gezegenlerindeki kaynakları tüketmiş ve yaşama uygun başka gezegen arayışı içinde olma olasılıklarının bulunduğunu da sözlerine ekledi.