‘İsterseniz çok heyecan yapmayın’ demiştik…

Euro 2016 öncesi Türkiye’ye küstah tavır
10 Haziran Cuma günü başlayacak olan Euro 2016 öncesi Fransa’da satışa çıkartılan Türkiye karşıtı tişörtler tartışma çıkardı. Sosyal medyada yayınlanan tişörtlerin üzerinde ‘Türkiye hoş gelmedin’ yazıldı. Fransa’da Türkiye aleyhine satılan tek şey bu tişört değil. Avrupa Şampiyonası’nın düzenleneceği bölgelerde bulunan hediyelik eşya dükkanlarında Türkiye, Avrupa’da senin yerin yok’ yazılı eşyaların da el altından satıldığı ifade edildi.
Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi Türkiye hakkında küstah saldırılar yapılmaya başlandı…Fransa’da satışa çıkartılan tişörtler olay çıkardı. Euro 2016 öncesi Türkiye’yi hedef alan tişörtlerin üzerine ‘Türkiye hoş gelmedin’ ve ‘Avrupa’da senin yerin yok’ yazan Fransızlar hadlerini aştı. Turnuva öncesi gerilim çıkaran bu tişörtlerin el altından satışa çıkarıldığı aktarılırken zaten gergin olan turnuva ortamında sıkıntılar yaşanabileceği belirtildi.

Sosyal medyada ortaya çıkan tişörtlerin ardından Türk futbolseverler duruma tepki gösterirken Euro 2016 organizasyonunu yürüten Fransa’daki yetkililere şikayet mesajları gitti.
Bu bağlamda 5 Haziran 2016 tarihli analizimizi tekrar hatırlatalım;

Siz isterseniz bu sene 2016 Avrupa futbol şampiyonası için sizi dolduranlara çok fazla prim vermeyin. Eğerbiz bu Avrupa’yı tanıyorsak, özellikle Almanya ile yaşanan son olaylar sonrasında Türk mili takımını daha birinci turda elemek için herşeyi yapacaklardır.

Tıpkı 2003 yılında ABD’nin Türkiye’yi işgal planı olan 1 Mart tezkeresine direnen TBMM kararı sonrasında  Sertap Erener’in Alman dansçılar eşliğinde söylediği ‘Everyway That I Can’ ( Yapabileceğim her şekilde) şarkısı sonrası ,Eurovizyon şarkı yarışmasında Türkiye’nin birinci yapılması gibi.

Yani kendinizi çok kaptırmayın bu Avrupa şampiyonasına diyoruz. Tabii ‘Avrupa baharı ‘ bu kupanın Fransa’da oynanmasına izin verirse…