Kobra’mız düşerse ‘Kara Şahin’ ler her yerde düşer…

Kemal Özer / Analiz Haber
SOMALİ’DEN AFGANİSTAN’A HER YERDE DÜŞERSİN
ABD, PKK’ya kendi yapımı olan Türkiye’ye ait Kobra helikopteri 13 Mayıs’ta Çukurca’da hedef yaptırdı. Üç gün sonra Taliban Amerika’nın Kobra’sını düşürdü, 4 ABD askerini öldürdü. Düşürülen helikopterden dört gün sonra ise ABD konvoyuna yapılan saldırıda çok sayıda Amerikan askeri öldürüldü. PKK ve uzantısı örgütler üzerinden Türkiye’ye saldıran ABD, Afganistan’da darbe üstüne darbe yemeye devam ediyor.
TALİBAN LİDERİNE İRAN İLE ORTAK SUİKAST
ABD Başkanı Obama, 23 Nisan günü İngiltere’den “8 yıllık başkanlık süresinde en büyük başarım İran” açıklaması yapmasının hemen ardından 28 Mayıs’ta Taliban lideri Molla Mansur drone saldırısıyla öldürüldü. Gülbeddin Hikmetyar, İran ziyaretinden döndüğü sırada Molla Mansur’un yerinin Tahran tarafından ABD’ye verilerek katlettirildiğini açıkladı. İran’ın bu ihaneti hem Obama’ya jest, hem de bölgedeki zayıflayan gücünü dengeleme macerası olarak görülüyor.
‘İRAN, ÜMMETİ SIRTINDAN BIÇAKLIYOR’
Hizb-i İslamî lideri Hikmetyar, “İran, ben doğduğumdan beri İslam ümmetini sırtından bıçakladı. İslam ülkelerinin çıkarlarına ters düşen işler yapmakta’ açıklamasında bulundu. Taliban ise liderleri Molla Ahtar Muhammed Mansur’un ABD hava saldırısında öldüğünü resmen doğruladı ve yeni lider olarak Mevlevi Heybetullah Ahundzade’yi, kurucu lider ve Afganistan eski devlet başkanı Molla Ömer’in oğlu Molla Yakup da yeni liderin vekili olarak seçtiğini ilan etti.
HESABI BURDA GÖRMEK İSTİYORLAR AMA YAĞMA YOK
Türkiye’nin Afganistan’daki Osmanlı’dan bu yana var olmaya devam eden aktif gücünü dikkate almayan ABD’nin başı dertten kurtulmuyor. Rusya, İran, DAEŞ, PKK ve Esed rejimi ile yaptığı ittifak sayesinde güneyimizden açtığı koridorla Türkiye’yi zayıflatacağını ve çıkmaza sokacağını düşünen Obama yönetimi, Afganistan’da verdiğimiz dersten tedirgin. Onlar sınırlarımızdan koridor üstüne koridor açmaya çabalarken, biz onlara başka bir cephede hesap ödetmeyi sürdürüyoruz.
İSLAM ORDUSU’NDAN KARARGÂH
Türkiye ve Suudi Arabistan önderliğinde kurulan ve 34 Müslüman ülkenin müşterek ordusu olan ‘İslam Ordusu’ ilk karargâhını kurulma kararı aldı ve süreç başladı. İslam Ordusu’nun ilk karargâhı Ramazan-ı Şerif ayının içinde kurulmuş olacak. Ortak bir koordinasyon merkezi de kuracak olan “İslam Ordusu’nun kısa sürede büyümesi hedefleniyor. ABD ve müttefikleri ise gelişmelerden çok tedirgin.
AFGANİSTAN’LA KAVAŞAN KAYBEDER
Uzun süre Türk devletlerinin toprağı olan Afganistan büyük mütefekkir ve devlet adamları yetiştirmiş mümbit bir coğrafya. 1979’da işgale yeltendiği SSCB, 10 yıl süren savaştan bitap düşerek dağılmıştı. Bu kez de 11 Eylül senaryosu üzerinden Afganistan’ı 2001’de bir kez ABD işgal etti. Aradan 15 yıl geçmesine rağmen Amerika, Afganistan’da ne ilerleyebiliyor, ne de geri çekilebiliyor. ABD’nin önündeki tek yol var ya Afganistan’ı terk edecek, ya da SSCB gibi dağılacak.
AFİŞİN ALTINA
‘Amerika 1992’de Somali’de savaş başlattı. BM 93-94’de Somali’ye müdahale etti.  Somali Birleşmiş Milletler Barış Gücü Komutanı Korgeneral 28 Şubatçı Çevik Bir’di. Amerika ile birlikte Bir, Somali’yi cehenneme çevirdi. Somalililer ABD ordusunun övünç kaynağı “Black Hawk” / “Kara Şahin”leri bir bir avladı. 19 ABD askeri öldü. İşgalci ABD Ordusu 1000 Somalili sivili katlederek öcünü aldı. Utanmadan “Black Hawk Down” / “Kara Şahin düştü” diye propaganda film yaptılar. Sonra Clinton Somali’den kaçma kararı verdi ve kaçtılar. Kara Şahin’ler şimdi de Afganistan’da patır patır düşüyor. Kobra’mızı düşürürsen Kara şahinlerin düşer.