Manidar zamanlama, eski bir plan…

Midilli Adası yakınlarında Yunanistan‘a ait Mirage 2000 tipi bir jet düştü. Pilot hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Yunan medyasına göre uçak saat 12.50 sıralarında düştü.

PİLOT KAYIP 

 Pilotun kayıp olduğu ve arama, kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

DÜŞME NEDENİ BİLİNMİYOR

Uçağın düşme nedeni ise henüz bilinmiyor.

http://www.haber7.com/guncel/haber/2599404-egede-yunan-savas-jeti-dustu

Manidar zamanlamalı bu uçak düşmesine binaen bir hatırlatma yapalım:

İkinci aşama: Askeri müdahale için zemin hazırlama süreci olduğu öne sürülmekte.. İddianamede şöyle deniliyor: ‘Yapılanma içerisinde yer alan bazı jandarma görevlileri tarafından hazırlanan’Sakal’ve’Çarşaf’ isimli eylem planlarıyla kargaşa yaratma planlandığı, ‘Oraj’ve’Suga’ isimli planlarla hava sahası ve kıta sahanlığı konularında Yunanistan’ın taciz edilerek iki ülke ilişkilerinin gerilmesinin öngörüldüğü… Böylece öncelikle 1’inci Ordu merkezli İstanbul ve çevre illerde sıkıyönetim ilan edilmesini amaçladığı (…) tespit edilmiştir.
Şimdi bu maddeleri biraz açalım ve neler yaptıklarına bakalım:
Suga ve Oraj Eylem Planı
Ege’de Deniz Kuvvetleri sayesinde Yunanistan ile aramızda sorun çıkarılması planlanıyordu. Yunanistan ile aramızda savaş başlatmak için bir Türk jetinin düşürülüp, bunun Yunanlılar tarafından yapıldığı izlenimin yaratılmasını amaçlanıyordu. Bu plan dahilinde Ege’deki uçuş sayısının arttırılması da önerilmişti.
Bu planı yazan okyanus ötesindeki derin akıllar aynı planı tersten uygulamaya koyma peşinde olabilirler.  
Hatırlatmış olalım, her türlü senaryoya hazırlıklı olma zamanıdır.