1987 ekonomik çöküşü ve 2018…

 

Sene 1987.

19 Ekim’de patlayacak büyük ekonomik krizden 4 gün önce 15 Ekim günü İran savaş uçakları ABD petrol tankerini ve gemisini vurur.  19 Ekim’de ise ABD savaş gemileri intikam için İran’ın bir petrol platformunu vurur ve aynı gün tarihte “Kara pazartesi” olarak bilinen ekonomik kriz patlar (patlatılır) ve tüm borsalar çöker.

18

Aşağıda New York Times gazetesinin tarihi çöküş yaşayan borsa ve ABD gemilerinin vurduğu İran petrol platformu haberi aynı günün manşetinde gözüküyor.

19

Ve sene 2018.

ABD borsalarının tarihi düşüşlerle açıldığı haftanın haftasonu ve yine askeri çatışma var. 1987 yılında çatışmanın tarafı olan ABD yerine bu kez İsrail var ama olayın diğer aktörü yine aynı.

İran.

Tuhaf değil mi? İnsanda cambaza bakıyormuşuz hissi uyandırmıyor mu?

Belki aşağıdaki haber olaya biraz daha perspektif katmamızı sağlayabilir:

20

İşte böyle bir ortam, yani herkesin kendi canının derdine düşeceği günler, İsrail için bulunmaz fırsatlardır ve o da artık iyice gemi azıya alacağının sinyallerini vermektedir.

21

KUDÜS, VATİKAN, 666, KAOS VE FİNANSAL KRİZ, 20 Şubat 2018, Yeni Söz

Şimdi buna muhtemel Suriye saldırısını ekleyin.

Aşırı şişmiş dünya borsalarını patlatmak için bundan güzel bir fırsat olabilir mi?

2 comments

  1. Bu sadece İsrail için değil aklını kullanan her ülke için bir fırsat. PaxAmerica veya iki asırlık Anglosakson&Yahudi A.Ş. çökerken oluşan otorite boşluğu her ülke için iktisadi, içtimai, askeri ve dolayısıyla siyasi bağımsızlık fırsatı sunuyor.
    Yeni düzen kurulunca, düzenin kurucu babaları başka güçlerin bağımsız olmasını engelleyecekler. İş işten geçmeden Türkiye bu fırsatı kullanmalı.

Comments are closed.