Silah karşıtı milyon kişi ABD sokaklarında…

2016 yılında kalema aldığımız makaleden bir paragraf:

KOD 8:  AMERİKAN HALKININ ELİNDEN ATEŞLİ SİLAHLARI TOPLAMAK İÇİN BAHANE Mİ?

Önümüzdeki dönemde ABD para birimi Doların çökmesi ile dünyanın en borçlu ülkesi ABD’de meydana gelecek sosyal olaylarda halkın yeni sisteme direnme gücü olan ateşli silahları ellerinden almak için bir bahane mi? Bu konuda son dönemde Hollywood dizi ve filmleri üzerinden halka pek çok mesajlar verildiğini hatırlatalım.

ABD Başkanı Barack Obama, saldırıyı terör ve nefret saldırısı olarak niteledi. Başkan Obama, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, saldırının bir kez daha ABD’de silah satın almanın ne kadar kolay olduğunu gösterdiğini, buna karşı önlem alınmazsa, okullarda, gece kulüplerinde, meydanlarda, sinema salonlarında bu tür saldırıların önüne geçilemeyeceğini belirtti. (12 Haziran 2016)

Yine 2016 yılında kalema aldığımız başla bir makaleden bir bölüm:

SHEMITAH VE JÜBİLE SENESİNDE ABD CEPHESİNDE DURUM

2015 yılının Temmuz ayında yapılan Jade Helm askeri tatbikatı bir savaş tatbikatı değil sivil bir kargaşa/isyan durumuna karşı yapılmış askeri bir tatbikattı. Tatbikat ABD çapında büyük bir ilgi uyandırmış, bunun sıkıyönetim provası olduğu konusunda birçok görüş ortaya atılmış, ana akım medya ise bütün bunların komplo teorisyeni deliler tarafından uydurulduğunu sütunlarına taşıyarak bu teorilerle dalga geçme yolunu seçmiştir. Bu tatbikat nedeniyle ABD içinde iç bölgelere tanklar sevkedilmiştir. Özellikle ayrılık konusu gündemden düşmeyen Teksas’ın bu tatbikatta ana düşman bölgesi olarak gösterilmesi Amerikan devletinin bir iç kargaşaya hazırlandığı teorilerini daha da arttırmıştır.

Jade Helm tatbikatının başlangıç tarihi 15 Temmuz bitiş tarihi ise 15 Ekim 2015 idi. İlginç bir şekilde tam 2 ay süren bir tatbikat.

15 Temmuz tarihi tanıdık geldi mi? ABD’de iç savaş konulu bir tatbikatın başladığı tarihten tam bir sene sonra aynı günde Türkiye’de iç savaş fitili ateşleme amaçlı ve ABD destekli bir darbe denemesi olabileceğini kim tahmin edebilirdi?

Tatbikatlar bununla da sınırlı kalmamıştır. 2016 yılının Mart ayında bu kez UWEX, (Unconventional Warfare Exercises) Gayri Nizami Harp tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatın gerçek amacının ülke içinde sorun çıkaracak sivillerin toplanma provası olduğu iddiaları ortaya atılmıştır.

Walmart ve benzeri bazı devasa marketler zinciri şirketlerin acil durumlarda marketlerinin devlet tarafından kullanılması için hükümetle anlaşma yaptıkları yazılmaktadır. Özellikle ülke genelinde binlerce şubesi olan Walmart’ın bir anda 154 şubesini kapatacağının açıklaması ve bu şubelerinin büyük çoğunluğunun Jade Helm tatbikatının yapıldığı Cumhuriyetçi partiye oy vermiş olan güney eyaletleri olması, kapanan bazı Walmart şubelerinin etraflarının dikenli tellerle çevrilerek nöbetçi kuleleri dikilen federal binalar haline getirilmesi şüpheleri iyice artırmıştır.

Bazılarına göre Jade Helm tatbikatı bahanesiyle anahtar bölgelere askeri ekipmanlar transfer edilmiş, UWEX ile sorun olarak görülen iç düşmanların nasıl toplanacaklarının ve toplama kampı haline getirilmiş hangi Walmart tesislerine hapsedileceklerinin tatbikatı yapılmıştır.

Bir başka ilginç olay ise Anayasa Mahkemesi yargıçlarından Antonin Scalia’nın toplama kampları ve sıkıyönetim uyarısıdır.

“Anayasa mahkemesi eninde sonunda sivil hakların suiistimaline yol açan savaş zamanı uygulamasına izin verecektir, tıpkı II. Dünya savaşında Amerikan vatandaşı Japonlara karşı yapıldığı gibi. Benzer bir şeyin tekrar yapılmayacağını düşünüyorsanız kendinizi kandırıyorsunuz.”

Scalia bu uyarıyı yaptıktan çok kısa bir süre sonra şüpheli bir şekilde ölür. ABD halkını ülkeye sıkıyönetimin geleceği konusunda uyaran bir makale kaleme alan bir Anayasa Mahkemesi yargıcı ölü bulunur ama bu konuda inceleme de otopsi de yapılmaz.

Donald Trump’ın yakında ABD borsasının çökebileceği uyarısı, silahsız ABD siyahilerinin adeta ayaklanmaları teşvik edilircesine sürekli olarak naklen yayında vurulmaları/boğulmaları, geçtiğimiz günlerde efsanevi Kara Panterler örgütü liderinin siyahları ABD’nin güney eyaletlerine inerek oraları ele geçirmeye teşvik etmesi (buraların Jade Helm tatbikatının yapıldığı bölgeler olduğuna dikkatinizi çekeriz) başlı başına birer göstergedir. Yakınlarda gösterime giren Arınma Gecesi – Seçim Yılı filminin (Purge – Election Year) son sahnesinde seçimleri kadın adayın çok küçük bir farkla kazanması sonucu ülkede kargaşa çıktığı mesajının verildiğinden daha önce bahsetmiştik.

ABD’de ekonomik/siyasi çöküş sonrası sıkıyönetime hazırlık yapılıp yapılmadığı tartışıla dursun Türkiye’nin OHAL’e çoktan geçtiğini farketmiş olmasınız. Ama ABD’nin arzu ettiği şartlarda değil kendi istediği şartlarda. Dolayısıyla Shemitah ve Jübile teorisi ister gerçek olsun ister olmasın Jübile yılında Türkiye OHAL’de olacaktır ve global ölçekte gelişebilecek olayların Türkiye’de meydana getirebileceği dalgalanmalara hızlı cevap verebilme imkanı ile hareket edebilecektir.

Bütün bunların ışığında aşağıdaki haberi okuyalım:

ABD’nin başkenti Washington DC, gelmiş geçmiş en büyük gösterilerden birine bugün silahlanma kontrolü talebiyle sahne oldu.

‘March For Our Lives’ (Yaşamlarımız için Yürüyüş) gösterisine yüz binler katıldı. Gösteri, Vietnam Savaşı döneminden bu yana düzenlenen en büyük protestolardan biri olarak tarihe geçti.

(…) Silah karşıtı öğrenci hareketi sayesinde silah lobisiyle birlikte iktidar odaklarının da sarsılmaya başlandığı vurgulandı. Gençler ‘dünyayı değiştirmek’ için kollarını sıvadıklarını söyleyerek ABD’nin çok güçlü silah sanayi ve silah lobisine meydan okudu.

https://tr.sputniknews.com

Bu arada, Trump’ı iktidara getiren de silah lobisi ve ulusal ABD idi dediyseniz haksızsınız diyemeyiz…

Bir taşla iki kuş vurmanın zararı olmaz…