Hürriyet’in karikatürü akşam anlam kazandı…

Hürriyet gazetesi bugün oldukça tuhaf bir karikatürle çıkmıştı. Hergün birbirinden anlamlı karikatürlerle çıkan bu Türkiye’ye iliştirilmiş gazeteyi dikkatle takip ederek Batılı efendilerinin dertlerini çözümlemek mümkün oluyor.

İşte o karikatür: 

Bir ilaç kutusu var ve üzerinde “Havalimanı” yazıyor. Yanında arada bir ayırma işareti ve 3 yazıyor. Tabii bunu -3 (eksi 3) olarak algılamak aslında daha normal çünkü ikisi farklı renklerde çizilmiş. Uçak burnunu aşağı doğru çevirmiş ve haliyle bu düşüyor anlamı veriyor.

Fon kan kırmızısı (tabii çift manalı iş yapmayı sevenler için aynı zamanda kırmızı beyaz Türk bayrağı. Ama aynı zamanda sınır çizgisi olarak da düşünebilirsiniz. Uçağın aşağı doğru inen burnunda Ak Partinin ampülünün sembollerini de görmek mümkün. Kırmızı fonun üzerinde TR yazıyor, yani Türkiye.

En alt kısımda ise pazartesi günü kutladığımız İstanbul’un fethi tarihine atıfta bulunan 1453 tarihi var. Ama yanına efervesan tablet ibaresi eklenerek. Bilmeyenler için efervesan “sSuya atıldığı zaman küçük gaz kabarcıkları çıkartarak köpüren, eriyen” anlamına gelmektedir. 

Bunları niye anlattık? Sabah çok fazla mana taşımayan bu karikatür akşam gelen acı haberle tuhaf bir mana kazanıverdi. 

“Şırnak’ta Cougar tipi askeri helikopter, kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. Düşen helikopterde 13 asker şehit oldu.”

Bu acı haberi  Hürriyet gazetesinin web sitesinden takip edelim:


http://www.hurriyet.com.tr/cougar-helikopterlerinin-ulkemizdeki-uc-kazasinda-28-asker-sehit-oldu-40476207


http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-sirnakta-bir-askeri-helikopterle-irtibat-kesildi-40476148

Yukarıdaki küpürlerin tamamı Hürriyet gazetesinin internet sitesinden. Hürriyet bunun 3. Cougar helikopter kazası olduğuna vurgu yapmış. Yani 30 Mayıs tarihli Hürriyet gazetesinin karikatürünün de yeralan -3 gibi bir nevi.

Raslantılar bu kadarla kalsa iyi. Olayı anlatabilmek için karikatürle, yine Hürriyet’in internet sitesinde bulunan düşen helikopteri haritada gösteren resimleri alt alta koyarak bakalım. 

 

Ne büyük tesadüfler olmuş. İnsanın hayretten çenesi düşüyor…

O akşam başka neler olmuştu?

Suriye ve Iraktaki son gelişmelerin, terörle mücadele dahil, siyasi ve askeri boyutlarıyla çok yönlü değerlendirildiği belirtilen bildiride, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiyeye yönelebilecek tehditlerin bertaraf edilmesi konusundaki kararlılık bir kez daha vurgulanmıştır. Türkiyenin Suriye ihtilafına siyasi çözüm bulmak için, ülke genelindeki ateşkesi tahkim etmek ve güven artırıcı önlemler geliştirmek üzere, Rusya Federasyonu ve İranla birlikte tesis etmeye çalıştığı çatışmasızlık bölgelerinin, insani ve siyasi açıdan bölge barışına katkı sağlayacağı değerlendirilmiştir.

FIRAT KALKANI HAREKATI

Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerin yaşanılabilir hale gelmesiyle, yüz bini aşkın Suriyelinin yaşadıkları yerlere geri dönmesinin önemi üzerinde durulmuştur.

Türkiyenin beklentisi gözardı edilerek Suriye Demokratik Güçleri kisvesi altında faaliyet gösteren PKK/PYD-YPG terör örgütüne uygulanan destek politikasının dostluk ve müttefiklikle bağdaşmayacağı vurgulanmıştır.” (…)

http://www.haber10.com/guncel/mgk_toplantisi_sonrasi_yazili_aciklama-706490

Bu gazetenin kehanet yeteneğini daha önce ele almıştık.

İşte bazıları: