Bu iki soykırımcının birlikteliği 2015 analizimizde…

Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş iznini iptal etti. Bakan Çavuşoğlu, Hollanda’nın uçağını kaldırmamakla tehdit etmesine rağmen bugün Rotterdam’a gideceğini duyurmuştu. Çavuşoğlu, bugün yaptığı açıklamada “Eğer Hollanda uçuş iznimi iptal ederse, ekonomik ve siyasi yaptırımlarımız çok ağır olur. Hollanda bu tür yanlış politikalarından vazgeçsin” demişti.

http://www.haber10.com/guncel/hollanda_cavusoglu_nun_ucus_iznini_iptal_etti-692638


HOLLANDA’NIN BAHANESİ GÜVENLİK

Hollanda, güvenlik endişesiyle iniş izninin iptal edildiğini açıkladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar’da toplu açılış töreninde konuşuyor.

Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ilgili aldığı skandal karara tepki gösteren Erdoğan, “Hollanda bir sıçrarsın, iki sıçrarsın ama bilesiniz ki oradaki vatandaşlarımız sizin tezgahınızı bozacak 16 Nisan’da.​ Bakalım bundan sonra Hollanda’nın diplomasi amaçlı uçakları ülkemize nasıl gelecek?” dedi.

“Bunlar ne siyaset biliyor, ne uluslararası diplomasi nedir onu biliyor” diyen Erdoğan, “Bunlar bu kadar korkak, bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist” dedi.

http://www.haber10.com/cumhurbaskani/cumhurbaskani_erdogan_dan_hollanda_ya_sert_tepki-692641

Almanya’nın ardından Hollanda’da tüm benliğiyle Türkiye’de yapılacak referandumda hayırcılar ve yasakçılar cephesine katıldı. Almanya Hollanda birlikteliği yeni değil.

2015 yılında yaptığımız analizimizi hatırlatalım: