Şimdi hatırladılar…

 

Uluslararası Af Örgütü, Suriye’de Beşşar Esed rejiminin 5 yıl boyu 13 bin muhalif mülteciyi gizlice asarak öldürdüğünü açıkladı. Örgütün yayınladığı ‘İnsan Mezbahası’ başlıklı raporda, Şam’da yer alan Sednaya Cezaevinde, binlerce mahkumun toplu şekilde idam edildiği belirtildi. Raporda yer alan katliamın detayları şöyle:

“2011 ve 2015 yılları arasında, Sednaya Hapishanesi’nde çoğu sivil muhaliflerden oluşan 13 bin tutuklu idam edildi. 13 bin mahkumun idamı, çoğunlukla haftada bir veya iki hafta aralıklarla gerçekleştirildi. 50’ye yakın mahkum, toplu olarak hücresinden çıkartılıyor ve asılıyor. Bu rakam toplandığında, 5 yıl içerisinde 13 bine yakın kişinin idam edildiği ortaya çıkıyor. Bu insanların tamamı Esed rejimine karşı çıkan muhalif sivillerden oluşuyor.”

Kaynak: Esed’den 13 bin muhalife ‘gizli’ idam!

Haberin detaylarına yukarıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Burada sürpriz olan yapılanlar değil sözde “Af Örgütünün” zamanlaması. Senelerdir süren katliamı görmek ve seslerini yükseltmek için bugünü beklemişler. 

Bu kafaları zaten artık tanıyorsunuz. Onların derdi orada infaz edilenler değil. Çözümün onların istedikleri şekilde olmayacağı korkusu. Tıpkı daha önce itiraf ettikleri gibi…

Uluslararası Af örgütü benzeri yapılar sadece onların oyuncağıdır ve zaten artık bunlara da kimse kanmamaktadır…