Reina saldırganı “Kazak” mış…

Rusya, Türkiye ve İran arasında Suriye’nin geleceği için görüşmelerin yapılacağı yerin Kazakistan’ın başkenti Astana olduğunu öğrendiğimizden beri Kazakistan haberlerine daha bir dikkat kesilmeye başlamıştık. Batı Terör Örgütünün (BTÖ) bu işin peşini bırakmayacağını biliyorduk. Nitekim bizi yanıltmadılar ve yılbaşı gecesi İstanbul’da Reina gece kulübü saldırısı meydana geldi. Sonra birden bire “Kazakistan” vatandaşı bir kişinin fotoğrafı saldırgan olarak saf medyamıza servis edildi. 

Yılbaşı gecesi Reina isimli eğlence merkezine yönelik yapılan terör saldırısının ardından sosyal medyada teröriste ait olduğu iddia edilen çeşitli fotoğraflar yayınlandı. “Saldırganı ihbar edin”notuyla büyük bir hızla yayılan fotoğrafların emniyete ait pasaport kontrol kayıtlarından alındığı tahmin ediliyor.

POL-NET’TEN ÇALINMIŞ OLABİLİR

Ancak bu fotoğrafların neden yayıldığı hala gizemini koruyor. İstanbul Emniyeti’nde üst düzey bir yetkili fotoğrafların sosyal medyaya düşmesinin ardından yüzlerce ihbar aldıklarını ve bu ihbarların polisi oldukça meşgul ettiğini söyledi. Atatürk Havalimanı’nda çekildiği iddia edilen fotoğrafın gerçek sahibi ortaya çıktı. Ramazan İşan isimli Kazakistan uyruklu Türk vatandaşı, avukatı ile Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek ifade verdi. İşan, kendisini terörist ilan sosyal medya hesaplarından ve haber sitelerinden şikayetçi oldu.

http://www.haber7.com/guncel/haber/2240472-istihbarat-pesine-dustu-o-fotografi-kim-yaydi


Şu an itibariyle hepimiz olayın asılsız olduğunu biliyoruz ama Kazakistanlı saldırgan haberi herkesin aklında yer etti.

Hani aklınıza niye Kazakistan sorusu gelmiş olabilir diye not düşelim istedik. Siz onu “Astana zirvesi” , “Suriye görüşmeleri” ve “coğrafya dışında kalan BTÖ” diye algılayın ve Kazakistan konulu haberleri takibe devam edin.

Rahmetli Turgut Özal’da 1993’de yaptığı Orta Asya ziyareti sonrasında zehirlenerek vefat etmişti.

Yani yıllardır Batı cephesinde değişen birşey yok.

Ama biz değiştik ya ona kuduruyorlar. Dolayısıyla Astana’ya gidecek ekibin kuduz aşısını yaptırarak gitmeleri çok önemli. Çünkü oralardan da ilginç haberleri geliyor