Kim’in füzeleri kimi gerdi?

Yeni yıl mesajında Kim Jong-un, kıtalararası balistik füzelerin geliştirilmesi noktasında son aşamaya geldiklerini öne sürdü. Pyongyang Yönetimi, geçen yıl iki nükleer deneme gerçekleştirmişti. Birleşmiş Millet (BM) ise Kuzey Kore’ye nükleer deneme ve füze denemelerini durdurma çağrısı yapmıştı. Babasının 2011’deki ölümünün ardından yönetime gelen Kim, televizyonda yayınlanan konuşmasında, “Son model silahlı ekipmanların araştırma ve geliştirilmesi, aktif olarak sürüyor ve kıtalararası balistik füzenin denenmesi için yürütülen hazırlık son aşamasında” dedi. Kuzey Kore, ABD’ye ulaşabilecek füze geliştirme hedeflerinde bir dizi ilerleme kaydedildiğini iddia ediyor. Ancak Reuters’ın ABD’li üst düzey bir askeri yetkiliye dayandırdığı haberde, bunun mümkün olmadığı vurgulandı.

http://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-dunyanin-gelecegi-icin-cok-buyuk-tehdit-1597824/

Haberin başlığından sanırsınız ki New York Times ABD’yi tehdit eden füzeleri konu etmiş. Ama haber “bizim” Sözcü gazetesinde çıkmış.

Ne ilginç bir “medyamız” var?

Acaba Kuzey Kore’nin Türkiye’ye saldıracağını filan mı düşündüler?

ABD ve Rusya’nın yeni nükleer silahlar geliştirme çılgınlığını daha geçtiğimiz günlerde anons ettikleri düşünülünce bu haber ne kadar gülünç geliyor. Yoksa acınası uşaklıklarını  mı gösteriyor desek…