Rus pasaportlu, İslam düşmanı, CIA ajanı eğitimcisi, Hollywood yıldızı…

screenshot_1

Fransız aktör Gerarde Depardieu’den sonra bir sinema yıldızı daha özel yasa ile Rusya vatandaşlığına kabul edildi. turkrus.com’un haberine göre Rusya Devlet Başkanı Validmir Putin, aksiyon filmlerinin ünlü Hollywood yıldızı Steven Seagal’a Rusya pasaportu verilmesine ilişkin kararnameyi imzaladı.Patricia ve Samule Seagal’ın 10 Nisan 1952 doğumlu çocukları Steven, Rus pasaportunda baba adının (otçestvo) kullanlımış haliyle Steven Samuelyeviç diye anılacak. Son yıllarda sık sık Rusya’ya gelmeye başlayan, Putin ile dostluk kuran ABD’li akör, “ABD yasaları başka vatandaşlık almaya engel değil. Rusya pasaportu almak ve yılın birkaç ayını Rusya’da beni seven dostlarımla birlikte geçirmek istiyorum” demişti. Seagal’ın Kalaşnikof silahlarının reklam filminde oynayacağı söylenmiş ama devamı gelmemişti.

Seagal, kısa süre önce Sırbistan pasaportu da almıştı.


Bu adamın kim olduğunu 9 Haziran tarihli analizimizden alıntı yaparak hatırlatalım:
screenshot_30
2004 yılında gösterime giren bir başka filmde ise İslam düşmanı olmasıyla tanınan ve gerçek hayatta da CIA ajanlarını yakın dövüş konusunda eğiten Steven Seagal,’Out Of Reach’ filmi ile Polonya Türk Konsolosluğu’nu çocuk ticareti yapılan bir yer olarak göstermektedir. Steven Seagal’in İslam düşmanlığı yeni değildir. Daha önce de, ünlü bir aktörün yapmayacağı şekilde, İslam düşmanı bir film olan ‘Executive Decision’ filminde 15 dakika için boy göstermiş ve daha filmin hemen başında ölmüştü. Bu, normalde ünlü aktörlerin kolay kolay kabul etmeyecekleri bir durumdur ama Seagal ismini filmin posterlerine yazdırarak kendi hayran kitlesini de bu tür filmlere çekmiş,  bir anlamda bu filmlere sponsor olmuştur.


Seagal’in CIA ajanlarına yakın dövüş eğitimi verdiği ise zaten biliniyordu. CIA eğitmenine Sırbistan ve Rus pasaportları hayırlı olsun.