Uluyorlar…

screenshot_33

(…) Emekli General Nejat Eslen Paşa ile sohbet ettik dün. “ABD çıkarları olan bölgelere askerleri veya terörist orduları ile geliyor. Çin ise Pasifik’ten yola çıktı parayla geliyor. Büyük savaş var” dedi. Libya lideri Muammer Kaddafi’nin Çin yüzünden öldürüldüğünü açıkladı.
Pekin’in, Libya’da büyük yatırımları olduğunu, petrol işine girdiğini binlerce Çinli’nin burada çalıştığını anlattı. Çin’i Libya’dan atmak için Kaddafi’yi öldürdüler. Pekin “Yeni yol, yeni kavşak” sloganıyla geleceğin projesini başlattı.
Eslen Paşa “Denizde büyük donanma kurdular… Pasifik’ten yola çıktılar, geçtikleri her ülkede üsler kuruyorlar…
Batı’ya doğru hızlı trenler, otobanlar yapıyorlar. Çin parasıyla Londra’ya girdi, neredeyse yarısını aldı. Avrupa’ya doğru geliyorlar. İPEK YOLUNU kuruyorlar dedi. Ve daha da öteye taşıdı olayı; “Para patlaması yaşayan Çin İstanbul’daki 3.köprüden geçerek Avrupa’ya girecek.
Bizde daha 3.köprünün stratejik önemini anlayamayan ve anlatamayan çok dedi. Bırakın anlamayı, Gezi’de “3.köprü yapımı durdurulsun” diye devrim yapmaya kalkanlar vardı bu ülkede. Kim nereye gitmek isterse istesin Türkiye artık bir KAVŞAK…
Ve herkes buraya hızla dalıp ele geçirmek istiyor. Ve karşılarında kavşağı tutan, hazırolda beklemeyen bir Erdoğan çıkıyor. Okyanus ötesinden twit atarak “Türk bayrağına saldıran Amerikan donanması” resimleriyle mesaj vermeye kalkıyorlar. “Rusya’ya yanaşma, Çin’den uzak dur” diyorlar. PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ’lerle saldırıyorlar.. (…)

18 Ocak tarihli analizimiz ile birleştirelim:

screenshot_34