Dizilerden alın haberi…

23 Ekim tarihli yazımızdan bir bölüm:

screenshot_5

(…) Diyelim ki her şeye rağmen Donald Trump bu yarışı kazandı ve ABD başkanı seçildi. İşte sistem bu olasılığı bile düşünmüş ve hemen “Designated Survivor” dizisini seçimlere haftalar kala gösterime almış.  Dizinin başrol oyuncusu tanıdık gelmiş olmalı.

 6_2

Yukarıda bahsettiğimiz 24 dizisinin, yani kadın ABD başkanının ilk defa görüldüğü diziden bahsediyoruz. ABD’de ve dünyada kült haline gelmiş 24 dizisinin başrol oyuncusu Kiefer Sutherland bu dizide de başroldedir.

Dizinin konusu kısaca şöyledir:

 ABD Başkanı’nın her yıl yaptığı geleneksel ulusa sesleniş konuşması sırasında kabine üyelerinden bir kişi ayrılarak gizli bir yere götürülür. Amaç, bu konuşma sırasında bir saldırı olursa devletin devamlılığını sağlayabilecek en azından bir seçilmiş üyenin hayatta kalmasıdır ve bu kişiye “designated survivor”denilmektedir.

 Bu görevle seçilmiş kabine üyesi olan Çevre ve Şehircilik bakanının konuşmayı eşiyle birlikte televizyonda seyretmesiyle başlar dizi. ABD başkanı şunları söylemektedir:

 “En zengin %1, ulusun geri kalanı endişe içindeyken servetlerine servet katmaya devam ettiler. Bu durumun değişmesi lazım”

  yfu

 Ve tam bu sözlerin ardından televizyon yayını kesilerek yerini ekranda beliren parazite bırakır. ABD senatosu, ABD Başkanı, kabine üyeleri, kısaca devletin tamamı saldırı sırasında yok olmuştur. Hayatta kalan tek Bakan ABD başkanı olur, generaller bombalanmak üzere acil (Müslüman) bir hedef bulmaya ve tecrübesiz başkanı buna ikna etmeye çalışmaktadırlar. Bu arada FBI Senatonun yıkıntıları arasında patlamamış bir bomba bularak FBI laboratuvarında incelendiğinde şu sonuçlara varır.

 Bu patlayıcı modifiye edilmiş eski bir Sovyet anti tank mayınıdır, kilit halkası Pakistan yapımı, ateşleme ünitesi İran malıdır. Olaydan şüphelenen bir FBI ajanı şu can alıcı soruyu sorar.

 “Bütün bombalar patlamışken bu bomba niye patlamadı? Bizin bulmamız için mi?”

Bu arada Michigan eyaletinin Cumhuriyetçi valisi (yani Trump’ın partisi) devletin yok olduğu gerekçesiyle birlikten bağımsızlığını ilan ederek hedef olarak gördüğü Müslümanları toplamaya ve gözaltına almaya başlamıştır.  (…) Devamı: http://www.yenisoz.com.tr


Dizide geçen olay hangi eyalette meydana gelmiş?  MICHIGAN

İşte size bugünkü Yeni Şafak gazetesinden bir haber:

screenshot_27

http://www.yenisafak.com

 screenshot_29

ABD’de özellikle Cumhuriyetçi parti başkan adayı Donald Trump’ın söylemleriyle artan İslamofobi ve yabancı düşmanlığı, ülkeye kabul edilen az sayıdaki Suriyeli mültecinin yerleştirilmesi konusunu olumsuz etkiliyor. Detroit kentinin kuzeyinde yer alan Waterford ilçesi, terör gerekçesiyle Suriyeli mültecilerin ilçeye alınmaması yönünde karar aldı. Kararda federal yönetimin ülkeye kabul edilen mültecileri etkili güvenlik taramasından geçiremediği belirtilerek, bazı yetkililerin bu yöndeki ifadeleri delil gösterildi. İlçe yönetiminin oybirliği ile aldığı karar, ilçede yaşayan birçok kişi tarafından desteklenirken ilçe sakinlerinden bazıları ise kararı “utanç” olarak değerlendirdi.