Tek merkezden yönetilen dünya alıştırmaları…

Futboldaki cevheri gören kâr odaklarının şimdiki hedefi bir Dünya Süper Ligi kurmak. Hedef yıl ise 2021. Barcelona, Manchester United gibigezegenin en zengin kulüplerininÇin, Avustralya, ABD gibi ülkelerde haftalık maç oynamasını sağlayacak bu projede, Real Madrid, Juventus ve Bayern Münih’in de adı ciddi biçimde geçiyor. Bu dünya devlerinin arasına Çin, Brezilya, Güney Afrika gibi ülkelerden kulüplerin de katılmaları bekleniyor.
ÖNCELİK İNGİLİZ KULÜPLERİNDEElde edilen bilgiye göre Dünya Süper Ligi için yapılacak davetlerde önceliği İngiliz kulüpleri alıyor. Ancak İngiltere Premier Ligi, kupalar ve Avrupa kupaları nedeniyle fikstürleri çok yoğun olan İngiliz takımlarının bu maç yoğunluğunu nasıl kaldırabileceği tartışma konusu.
MANCHESTER UNITED KESİN KATILIYORAncak Manchester City’nin katılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Çin sermayesinin satın almaya çalıştığı Liverpool da büyük ihtimalle bu ligde yer alacak. Manchester United’sız bir Dünya Süper Ligi olamayacağı görüşü nedeniyle bu kulübün de bir şekilde ikna edileceği tahmin ediliyor.ŞAMPİYONLAR LİGİ’NİN SONU MU GELİYOR?Dünya Süper Ligi fikrinin önümüzdeki 5 yıl içinde dev kulüpleri Şampiyonlar Lİgi’yle Dünya Süper Ligi arasında bir seçim yapmaya itebileceği konuşuluyor. Yani Dünya Süper Ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin sonunu getirebilir.
İşte Dünya Süper Ligi’nde olması planlanan kulüpler:
ABD:Los Angeles Galaxy, New York City
Avustralya:Melbourne City
Brezilya:Corinthians
İtalya:Juventus, AC Milan, Inter Milan
İspanya:Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid
Güney Afrika:SuperSport United (Johannesburg)
Almanya:Bayern Münih, Borussia Dortmund
Fransa:Paris Saint-Germain, Lyon
İngiltere:Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United.Türkiye’den herhangi bir takımın adı geçmiyor.
(Burada bir parantez açıp soralım. FETÖ Fenerbahçe’yi ele geçirseydi acaba davet alır mıydı?)
EPFL ŞİDDETLE KARŞI ÇIKIYORGlobal bir futbol ligi fikrinin karşısında ise güçlü bir isim var. Avrupa Profesyonel Futbol Ligleri (EPFL) Başkanı Jacco Swart böyle bir fikrin hayata geçmesi halindezengin kulüplerleaz gelirli kulüpler arasındaki uçurumun artık tamir edilemez biçimde açılacağını söylüyor. Mirror’a konuşan Swart, ‘Önümüzdeki birkaç yıl içinde global futbol ligini göreceğiz. Bu kimsenin durdurabileceği bir gelişme değil. Bu yeni lig TV’lere pazarlanacak, dev sponsorlar bulunacak. Ancak futbolu var eden gerçekler, geleneksel futbol formatları alt üst olacak’ diye konuştu.
LONDRA’DA GİZLİ TOPLANTIGeçtiğimiz Mart ayında Londra’da bir otelde gizli bir toplantı yapılmıştı. Dorchester Hotel’de yapılan o toplantıda Chelsea, Arsenal, Manchester United, Liverpool ve Manchester City’nin üst düzey isimleri bir araya gelmişti. Amaç üst düzey kulüplerin kendi liglerindeki derecesine bakılmaksızın doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne katılmasını sağlamaktı.
UEFA DEVLER LİGİ’NDE DEĞİŞİKLİK YAPMIŞTIUEFA da bu istekleri görmezlikten gelmemiş ve 2018’den itibaren UEFA sıralamasındaki ilk 4 ligi üst sırada bitiren 4’er takımın doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne katılacağını açıklamış ancak burada üst düzey kulüp ayrımı yapılmayacağını da belirtmişti. Yani Leicester City gibi sürpriz şampiyonlar çıktığında bu takımların hak ettikleri gibi Şampiyonlar Ligi’ne katılacağının altını çizmişti.Anlaşılıyor ki bu değişiklik futbolun zengin devleri için yeterli değil.
(cnnturk)
Dikkatinizi çekmiştir herhalde, haberde aşırı şekilde zenginler vurgusu yapılıyor. Yani olay zenginlerin daha fazla para kazanma hırsı gibi gösteriliyor. Her spor olayı gibi futbolda da daha fazla para kazanmak için yapılacak bir girişimin gayet normal karşılanması gerekirken ‘daha çok zenginlik ihtirası’ vurgusu sanki birşeyleri saklar gibi. Mesela Formula 1 araba yarışlarına da zengin araba markaları katılırken bunu dert edineni henüz duymadık.
Öyleyse soralım. Bu aşırı zenginlik vurgusu aslında küreselcilerin tek dünya, tek din, tek millet, tek para vb.lerini amaçlayan tek dünya ideolojisi yolunda yaptığı antrenmanı/alıştırmayı  saklama girişimi mi?
İnsanlar alışır mı bu lige diye kafanızı hiç yormayın. Bilinçaltı ekimleri 2008 senesinde çocuklar için gösterime giren Supa Strikas (Süper golcüler) çizgi dizisi ile başladı:

Süper golcüler çizgi filmi dünya süper liginde oynayan bir takımın maceralarını konu alıyor. Kabaca 2008 yılında 5 yaşında olan bir çocuk 2021 yılında 18 yaşlarında olacak. Yani gençlikle birlikte her türlü fanatikliğe eğilimi olduğu yaşta. Hangi kanalda diye kafanızı yormayın. Bilinçaltı ekimleri ile ünlü Disney çocuk kanalında.

Anlayacağınız, birileri her türlü hesabı çok önceden yapmış. Bunu zenginlik hırsıyla açıklamak bize bir parça birşeyleri saklamak gibi geldi.