Shemitah gözcüsü 11 – Boşuna demedik bunlar deprem yaptırmadan rahat etmeyecekler diye…

Güney Kore Haber Ajansının haberine göre, ülkenin kuzeydoğusunda 10 kilometre derinlikte 5,3 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Deprem, Kuzey Kore’nin nükleer denemeler yaptığı bölgenin çok yakınında oldu. Bu nedenle sarsıntının, nükleer denemelerden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Kuzey Kore’de, ikisi 6 Ocak’ta 5,1 ve 14 Mart’ta 3,1 büyüklüklerinde olmak üzere daha önce de depremler olmuş ancak bunların nükleer testlerden kaynaklandığı belirtilmişti.
Kuzey Kore: “Başarılı bir nükleer deneme gerçekleştirdik”
Kuzey Kore, ülkede geniş çaplı sismik olayın meydana gelmesinden kısa bir süre sonra beşinci nükleer denemenin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini duyurdu.

Gelelim asıl meseleye. Bugün sizi biraz yoracağız. Aşağıdaki eski analizlerimize tekrardan bir göz gezdirin:

Basınımızım bazı ‘safları da’ ( ya da görevli de olabilirler haklarını teslim edelim) soğuk savaş zamanı ABD’nin Avrupa’da propaganda makinası olan Radio Free Europe’un Asya versiyonundan haber kotararak Kuzey Kore’yi şeytanlaştırma peşinde. Tam da bombanın patlatıldığı gün…

Dünyanın dış ülkelere en kapalı yönetimi olarak bilinen Kuzey Kore’de, insanların günlük sohbetlerinde Devlet Başkanı Kim Jong-un hakkında şaka yapması yasaklandı.Habertürk’ünAsya basınına dayandırdığı habere göre; ülkedeki totaliter rejim hakkında alaycı ve iğneleyici yorumla espri yapmak ve hatta ülkedeki rejimi dolaylı yoldan eleştirmek yasak.
Radio Free Asia’nınKore servisine konuşan, Chagang kentinden bir kaynak da yasak hakkında “Bir devlet güvenlik görevlisi bizzat gelerek ‘iç isyancı unsurların potansiyel düşmanca eylemler’ yapılabileceği uyarısında bulunmak için bölge sakinleriyle bir toplantı düzenledi. Yani ağzımızı kapatmamızı istedi”dedi
Soğuk savaşın gerçek manada ilk çatışmasının Kore savaşı olduğunu tekrar hatırlatalım.
İşte böyle. Deprem yaratmak için ille de elinizde sismik deprem silahı olması gerekmez. Böyle oyunlarla istediğiniz depremi başlatır/başlattırabilirsiniz.

Eğer şeytanları kendinize rehber edindiyseniz tabii…