Topu topu 3 saat bekler, sonra satar devam eder…

ABD’nin eski Türkiye Büyükelçisi James Jeffrey, 15 Temmuz darbe girişiminin mimarı olmakla suçlanan FETÖ yapılanmasını ‘meşru olmayan bir güç’ olarak tanımlayarak darbenin arkasında Gülen’in olduğundan emin olduğunu söyledi.Sabah gazetesine konuşan Jeffrey, Gülen cemaatinin orduda olmasa da Adalet Bakanlığı’na ve polise sızmalarını gördüğünü belirterek bu meselenin Türkiye — ABD ittifakına da zarar verebileceğini söyledi. Gülen’in iadesi için de konuşan Jeffrey, “Türkiye kamuoyu Gülen’i hemen uçağa koyup göndermemizi bekliyor. Bu ancak mahkeme kararıyla olabilir. Bu da vakit alabilir’ dedi.Gülen cemaatinin kült benzeri bir organizasyon olduğunu kaydeden Jeffrey, cemaatin devlet içerisinde etkisini kullandığını savundu. Jeffrey şu ifadeleri kullandı:”Bunun en son örneği darbeydi. Diğer örneklerden biri Balyoz davasıydı, 2012’de PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüştüğü için MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın soruşturulmasıydı. 2013’te hükümet aleyhine yapılan operasyonlardı. Bunların hepsi siyasi amaçlarla yapıldı. Hakimlerin bağımsız kararları değil, Gülencilerin karşıtlarına yönelik yaptıkları şeylerdi.’ (…)
İşte böyle. ABD Türkiye içinde yaptığı bütün operasyonları Gülen’e yıkar ve kaçar.

ABD emperyal sistemi kendi deyimleri ile loser’a (kaybeden, zavallı) kredi açmaz. Topu topu 3 saat bekler sonra adamlarını helikopterlere doldurup kaçırır.
Ellerini yıkar, kapıyı çeker çıkar.

Haine de tavana anlamsız boş bakışlarla bakmak, hayatını kurtarmaya çalışmak için yeni klipler çekmek ve onursuzca yalvarmak kalır.