BBC’den Rusya tuzağı

Çok dikkat. İstanbul Atatürk Havalimanı’na hain saldırı olmuş. Türk Yargısı, yayın yasağı koymuş. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra (30 Haziran 2016) İngiliz BBC’in dünyaya geçtiği habere bakınız:’İstanbul Atatürk Havalimanı saldırganlardan birisi Özbek vatandaşı, birisi Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı, birisi de Kırgız vatandaşı…’ BBC, bu haberle bir algı operasyonuna imza atarken, İstanbul saldırısı ile Rusya’nın bağlantısını kuruyor, yeniden başlayan Türkiye-Rusya ilişkilerini bombalamaya çalışıyor.
Dünyada hiçbir şey gizli değildir.
Özellikle konu Türkiye olunca, yapılacak ve yapılan her operasyonu çok rahatlıkla BATI’dan, özellikle İNGİLİZ medyasından öğrenebilirsiniz. Dünya çapında çok etkili bir yeri bulunan yayın organı BBC’nin dinleme servisinin İngiliz istihbaratında çok önemli bir yer tuttuğunu stratejik kurumlarımız çok iyi biliyor. BBC bir yayın kuruluşu deyip geçmeyin.
British Broadcasting Company, İngiliz Kraliyet Ailesi tarafından dünya posta servisini kontrol etmek için kuruldu. Dün postaları, telgrafları şimdi de telefon ve mailleri denetliyorlar ve de derin operasyonların arka planında yer alıyorlar. Yeniden gelişecek Türkiye-Rusya ilişkileri, Ortadoğu özellikle Suriye denklemini değiştirecek özellikli olduğundan Derin İngiltere yayın kuruluşu BBC, algı operasyonunun merkezi olarak görevde.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın stratejik hamlelerinden rahatsızlar. Derin ve gizli bilgiyi veren, İngiliz BBC bir yayın kuruluşu mu? Yoksa Derin İngiltere’nin gizli istihbarat örgütü mü? İngiliz MI6 paralelinde BBC, dünya çapında çalışırken, Türkiye ne yapıyor?MİT’İN 21’İNCİ YÜZYIL YÜRÜYÜŞÜ: Rahmetli Turgut Özal, MİT’i sivilleştirme işlemi başlatmış, rahmetli Hiram Abas’ın yönetiminde MİT’in vurucu gücü, ASALA terör örgütünü temizlemişti. Şimdilerde, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın proaktif dış politika konseptine uygun Hakan Fidan’ın müsteşarlığa getirilmesiyle MİT gerçek anlamda, salt ulusal çıkarlara hizmet eden bir kuruluş olmaya başladı.
MİT gerçek anlamda Milli Kimlik kazanıyor. MİT, çağa uygun istihbarat birimi olmaya başladığından bu yana da, Türkiyemiz’i içten ve dıştan yıkmaya çalışan tezgâhlar-kumpaslar -foyalar ortaya çıkıyor. Bunlar olurken, Hakan Fidan’a saldırılar da sürüyor. Bugün, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a koro halinde saldıran tayfanın arkasında kim var?
Bildiniz, CIA ve CIA’nın kolları.Ne CIA ne MI6 ne Alman BND’si ne de Pensilvanya tayfası memnundur Fidan’dan; çünkü eskiden olduğu gibi cirit atamamaktadırlar ülkemizde.Çünkü MAH’ın tarihe karışıp yerine MİT’in kurulmasından sonra hep generaller teşkilatın başına geçerdi. Bunlar da önce NATO’ya bağlıydı. CIA-NATO yakın çalışıyor, ama artık MİT’ten eskisi gibi süt sağamıyorlar…YENİ TÜRKİYE-YENİ İSTİHBARAT KURGUSU: Genişleyen güvenlik toplumunun ihtiyacı olan istihbarat işlevlerini (istihbarat üretimi, örtülü operasyonlar, koruyucu güvenlik vb.) yerine getirme fonksiyonları geliştiriliyor. Tüm yapılar yeni bir güvenlik anlayışı içinde ele alınıyor ve ülkemizin yumuşak güç ve akıllı güç (kamu diplomasisi) vasıtaları ile uyumlu bir şekilde çalışacak düzenlemeler yapılıyor. Klasik istihbarat sınırlarının dışına çıkılarak yeni bir kültür ve güvenlik anlayışı çerçevesinde geliştirilen (sert, yumuşak, akıllı) güç projeksiyonunun ihtiyacı olan işlevleri yerine getirecek şekilde çeşitleniyorSONUÇ: Stratejik coğrafi konumumuz, Türkiye’nin çok yönlü, çok seçenekli, uzun vadeli, aşamalı ve bağımsız politikalar üretmesini ve uygulamasını dikte ettirmektedir. Yeni Türkiye, kendi bütünlüğünü güvence altına alan güçlü bir merkezi konum edinerek, üç geniş coğrafyaya (Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Akdeniz, Kafkaslar ve Orta Asya) ayrı ayrı angaje olacak kıtasal bir yaklaşım izlemektedir.HATTI MÜDAFA YOKTUR. ARTIK SATHI HÜCUM VARDIR. BU SATIH DA BÜTÜN DÜNYADIR..
Konuyla ilgili 3 gün önce yaptığımız analizimiz:
..