Akbaba sürüsü Türkiye’nin üzerinde uçuyor…

TOPA EKONOMİK TETİKÇİLER DE GİRDİ
Akbabalardan S&P, işgalden bir gün önce THY’nin notunu düşürmüştü. Dün de diğer akbaba Moody’s, THY’nin notunu düşürdü. Çakal JP Morgan, ‘Türkiye’nin ekonomik göstergeleri tüm zamanların en kötü haftasına yöneldi’ açıklamasında bulunurken, Moody’s de Türkiye’nin yanı sıra 17 Türk bankasının notunu düşürmeye hazırlandığını duyurdu. Son açıklama ise Türkiye’nin notunu düşüren diğer akbaba Standard Poor’s’tan geldi.
ERDOĞAN’I SUÇLU İLAN ETTİLER
Erdoğan’ın şehid edilememiş olmasına çok üzülen derin Amerika CFR’nin resmi yayın organı Foreign Policy’den Michael Rubin, haçlı köpeklerin ve tasma taktıkları uşakları FETÖ’cülerin yaptığı işgal girişimi ile ilgili ‘Erdoğan’ın kendinden başka suçlu kimse yok’ başlıklı bir makale yazdı. Siyonist New York Times ise ‘Erdoğan darbe girişimiyle baş etti ama Türkiye’nin kaderi hala belirsiz’ başlıklı bir makale yayınladı. ‘Erdoğan: Acımasız Cumhurbaşkanı’ başlığını atan BBC, terörist Gülen’i ise sade bir hayatı, sağlık sorunları ve milyonlarca takipçisi olan bir din adamı” diye yazdı.
KRALİÇE’NİN SOYTARILARI
Kraliçe’nin eniği Daily Telegraph ile Siyonist Economist, Erdoğan’ı başarısız darbeyi baskı kurmak için bahane olarak kullanmaması konusunda küstahça uyardı. Akbabalardan Guardian, CNN, BBC ve Times da darbeye karşı koyan şerefli Türk milletini ‘Erdoğan yandaşları’ diye niteleyerek, Türk askerinin son mevziini de kaybettiğini yazdı. Times yazarı Edward Lucas bir adım daha ileri giderek,  ‘Türkiye’deki darbenin başarısız olması demokrasiyi kurtarmadı” diyerek üzüntülerini dile getirdi.
TRUMP: İŞGAL GİRİŞİMİ ABD’NİN İŞİ
Türkiye’deki işgal girişimi hakkındaki görüşleri sorulan ABD başkan adaylarından Donald Trump,  ‘Başkan olunca Türkiye ya da başka ülkelere kendi iç siyasetleri konusunda müdahale etmem. ABD yönetimi de müttefiklerinin davranışlarını değiştirmeye çalışmadan evvel kendi işlerini yoluna koymalı” diyerek katilin ABD yönetimi olduğuna işaret etti.  Erdoğan’ın bu işgali püskürtmesini takdirle karşıladığını belirten Trump, ‘Bazıları darbenin tiyatro olduğunu iddia ediyor, bence değil’ dedi.
CIA’DEN İTİRAF, RUSYA’DAN UYARI
“Türkiye’deki darbe girişiminden haberdar mıydınız” sorusu karşısında bocalayan CIA Başkanı John Brennan’a da ‘Erdoğan karşıtlığından haberdardık’ sözleriyle geçiştirmeye çalışarak suçlarını itiraf etti. ABD eski Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın Özel Kalem Müdürü Lawrence Wilkerson ise CIA Direktörü John Brennan’ın Türkiye’deki başarısız darbe girişiminde büyük bir rolü olduğunu söyledi. Türkiye’deki meşru hükümetin devrilmesi halinde, bunun bölgede daha derin istikrarsızlığa yol açacağını söyleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise darbe konusunda NATO’yu suçladı. İran işgal girişiminden Rusya’nın haberdar olduğunu ve Türkiye’yi uyardığını iddia etti. Moskova ise İran’ı yalanladı. Öte yandan Rusya’dan Türkiye’ye “NATO’dan ayrıl” çağrıları geldi.
DEHŞETE DÜŞÜREN İTİRAF: TÜRKİYE’Yİ İŞGAL EDECEKTİK!
Tutuklanan hainlerden Hatay Garnizon Komutanı Hasan Polat , İncirlik ABD hava üssünde 12 haftadan beri ABD’den gelen özel ihtisas sahibi subaylarla gizli toplantılara katıldığını itiraf etti. İskenderun’da İranlı bir yetkilinin de katıldığı ve bir toplantı yaptıklarını ilk planda 24 saat içinde 8 ila 10 bin DAEŞ militanını Türkiye’ye sokacaklarını söyleyen itirafçı, ardından 5 bin Şii milis ve bin Suriye muhaberatı görevlisini de Türkiye’ye sokarak çatışma çıkarmayı planladıklarını itiraf etti. İncirlik Hava Üssü Komutanı’nın kendisine darbenin başarısız olması halinde, ailesi ile beraber İncirlik Üssü’nde karşılayacağını ve yine ailesi ile beraber kendisini ABD’ye gizlice kaçıracağını vadettiğini söyledi. “Bunun için hava üssüne sivil kıyafet içinde gelmem gerektiğini söylediler” diyen,  Türk milli muhafız birliklerinin İncirlik’e girmesine engel olduğunu, bunun üzerine kaçtığını itiraf eden hain FETÖ’cü, Erdoğan’ın İncirlik Hava Üssünü’ kapattırmasının bütün planı bozduğunu söyleyip ekledi: “Buna darbe demek az olur, bu resmen bir işgal hareketiydi!”