Bir fotoğraf çok şey anlattığında yazacak fazla şey kalmaz…

İki kadın polis memuru. Şerife Özden Kalmış ve Nefize Özsoy. Erkeklerin bile gitmeye çekindiği Mardin Midyat’ta görev yapıyor, emniyeti sağlıyorlardı.  Birisi 6 aylık hamile ve 4 yaşında bir çocuğu var. Diğeri 5 ay önce evlenmiş.
Sosyal medyada aşağıdaki fotoğrafı görünce insanın beynine binlerce düşünce üşüşüyor.

Facebook’ta yurtdışı gezilerini paylaşabilmek için bankalardan faizle kredi çeken zavallıları, her gün biraz daha darlaşan ve kısalan pantalonlar giyerek etrafta dolanan biyolojik olarak erkek ama şekil olarak ne olduğuna karar veremediğimiz tipleri, ceketlerinin üst cebinden sarkan süslü mendil ve onunla takım kravatları/fularları ile TV ekranlarında arzı endam eden bilumum zevatı, önemsiz hayatlarının bütün önemsiz detaylarını Facebook denen paylaşım lağımında suratlarında yalancı bir mutluluk gülümsemesi ile paylaşanları hatırladık. Sonra elinde silahı ile nöbetçi kulübesinin önünde gülümseyen bir kadın polisin fotoğrafı ile etek giyip etrafa saldıran bu terörist/çapulcu çetelerini kafamızda çevirip aslında kimin erkek kimin kadın olduğu düşündüğümüz sırada aşağıdaki caps telefonumuzun ekranına düşüverdi. Hemen altında 3 yaşındaki oğlumuzun gülümseyen resmi ile birlikte. Onun için bu yazıyı uzatmamaya karar verdik.
“Evlat gülümsemesi, tıbbın henüz keşfedemediği en kıymetli ağrı kesicidir. Rabbim acılarını göstermesin” …

Yüz yüze bile çarpışmaya cesaret edemeyecek kahpelerce karnında bebeğiyle şehit edildi Şerife Özden Kalmış. Evladının gülümsemesini bu dünyada göremedi. Belki son anında anneliğin verdiği koruma içgüdüsü ile kollarını karnının üstünde birleştirerek doğmamış yavrusunu kucaklayarak bu dünyadan ayrıldı.
Rabbim ahirette anne ve bebeğinin beraberliklerini daim kılsın, orada evladının gülümsemesini görmeyi ona nasip etsin.
Beş aylık yeni evli Nefize Özsoy’a ise bu coğrafyada varil bombaları ve Batılı katil sürüleri tarafından her gün onlarcası katledilen masum bebeklere cennette annelik yapmayı nasip etsin inşallah.
Mekanları cennet olsun…