Amerika, kurtlar vadisi seni bekliyor…

SAVAŞ MAKİNASI: HOLLYWOOD
ABD son olarak Türkiye’ye Pearl Harbour filminin yönetmeni Michael Bay’in, ABD’nin Libya elçiliğinin basılmasını konu alan ’13 Saat: Bingazi’nin Gizli Askerleri’ filmi ile saldırdı. Filmde saldırganlar Türk bayraklı tişört giymiş kimseler olarak gösterilerek, Türkiye ile terör yan yana getirildi. Filmin tanıtımlarında Türk bayraklı “teröriste” ve Türkiye’ye defalarca atıfta bulunulan haberler yaptırıldı. Tekiler üzerine film Türkiye’de gösterime giremedi.
KURTLAR VADİSİ DURDURMUŞTU
2006 yılında gösterime giren “Kurtlar Vadisi Irak” filminin ABD’ye misillemede bulunması üzerine Hollywood’un Türkiye’ye yönelik saldırıları bıçak gibi kesilmişti. Türkiye’nin şikâyetleri için ‘Bunlar sadece film’ diyen ABD, “Kurtlar Vadisi Irak” filmi ile derinden sarsılmıştı. Türkiye’nin ilk kez bir filmle ABD’yi hedef alması ve dünya çapında gösterime giren filmin büyük ilgi görmesi üzerine ABD’li General James Jones ‘Tabii ki filmler düşünceleri şekillendirir’ itirafında bulunmak zorunda kalmıştı.
TÜRKİYE’YE BEL ALTI SALDIRI
’24’ dizisinin 2005’teki 4. sezonun konusu “Türk teröristler”dir. Dizi ABD’deki bir Türk aileyi uyuyan hücre olarak tanımlıyor. Emmy ödüllü, Beyaz Saray entrikalarını konu alan ‘The West Wing’ (Batı Kanadı) dizisinde, Türkiye’de zina cezasının kafa uçurarak idam edilme olduğu anlatılıyor. ABD Başkanı bu barbarlığı durdurmak için elinden geleni yapmaya çalışırken gösteriliyor. ‘Out Of Reach’ filminde Polonya Türk Konsolosluğu çocuk ticareti yapılan bir yer olarak gösteriliyor.
PENTAGON’LA HOLLYWOOD İÇ İÇ
Savunma Bakanlığı Pentagon ile ABD’nin savaş makinesi Hollywood iç içe çalışıyor. Amerikan Variety Dergisi ‘Generallerin haftalardır Hollywood senaristleri ile toplantı yaptıklarını’ yazarken 10 Ekim 2001 tarihli Hürriyet’te çıkan ‘Teröristleri Hollywood senaristleri vuracak’ başlıklı haberde ise ‘Pentagon, Hollywood’un senarist ve yönetmenlerinden teröristlerin bundan sonra yapacakları muhtemel saldırılara uygun senaryo yazmalarını istedi’ deniliyordu. Bu çağrının gerçek amacının teröristlere “eylemlerinizi böyle yapın” şeklinde yol göstermek olduğu kesin.
SALDIRILARA YENİDEN BAŞLADILAR
Suriye ve Irak konusunda Türkiye’den bir türlü istediğini alamayan ABD, savaşını Hollywood üzerinden sürdürmeye devam diyor. Savaşa ’13 Saat: Bingazi’nin Gizli Askerleri’ filmindeki Türk bayraklı tişörtler giymiş “teröristler” kullanımının yanı sıra
“The Blacklist” dizisinin 14 Ocak 2016 tarihinde yayınlanan 10. bölümünde gizli bir örgütün ABD ve Rusya arasında yeni bir soğuk savaş başlatmaya çalıştığı ve bu amaçla siyasi suikastlar yaptırdığı anlatılıyor. ‘Kara liste’ dizisinin ‘Kara kurt’ bölümünde “Kara kurt” ismi sürekli Türkçe olarak telaffuz ediliyor.