Küresel Ateş: ISIS

İslam topraklarına kâbus gibi çöken terör örgütü DAEŞ/ISIS, adını Mısır mitolojisindeki bir tanrıçadan alıyor. Terör örgütü DAEŞ/ISIS, New York Times’ın 2014’te yeni Ortadoğu haritası olarak yayınladığı ve 5 ülkeden 14 ülke çıkarma projesinin anahtarı olarak kullanılıyor.

5 ÜLKEDEN 14 YENİ ÜLKE
Türkiye, Suriye, Irak, Suudi Arabistan ve İran’ı parçalayarak 14 yeni devlet çıkarmaya çalışan Amerika’nın haritası biliniyordu. Siyonist gazete New York Times ise 2014’te eski Osmanlı topraklarında Türkiye hariç diğer ülkeleri parçalayan haritasını yayınlamıştı. Bu haritaların ortak noktası, Mısır’ın bütünlüğünü korumasıydı.

KAOSUN MAŞASI: ISIS
Libya’yı işgale hazırlanan ABD, kirli amacı için Afganistan’dan Fas’a kadar uzanan geniş bir coğrafyada ISIS/DAEŞ’i etkin kılmak için çalışıyor. Mısır mitolojisinden günümüze sarsıcı bir hikâyesi olan ISIS, bir yandan batılı halkların korkulu rüyası yapılırken, diğer yandan da Müslüman dünyanın kaos maşası olarak kullanılıyor.

KAĞIT ÜZERİNDE MÜTTEFİKİZ
ISIS’ın kardeş örgütü ve diğer bir kolu olarak görev verilen PYD/YPG/PKK, Amerika’nın bölgedeki etkinliği için kara gücü olarak donatılmaya devam ediliyor. Gerçek ise, ABD dış politikasının en köklü isimlerinden biri olan Richard Haass’ın, ‘ABD-Türkiye ilişkileri’ hakkındaki soruya verdiği “Teknik ve hukuki olarak hâlâ müttefikiz, ancak stratejik olarak farklı noktalardayız” cevabında gizli.