Çevresel ablukaya direniş…

RUS VE AMERİKAN İTTİFAKI
Bolşevik İhtilalinden bu yana müttefik olmalarına rağmen, kontrollü gerilim ve bölgesel paylaşımlar yapan ABD ve Rusya’nın ittifakı sürüyor. Irak cephesine Suriye’yi de ekleyen savaş baronları, savaşı Türkiye ve Arabistan’a yaymanın yollarını arıyor.  Bu kapsamda yeni abluka yollarına müracaat ediyorlar.
GAZZE’YE SALDIRI
Bir yandan ABD ve Rusya’nın İsrail ile ilişkileri zayıfmış gibi gösterilirken, İsrail-Türkiye arasındaki pazarlıklarda İsrail’in elini güçlendirmek için Gazze’ye saldırtılıyor. Saldırının zamanlaması ve insan öldürmeye yönelik olmaması, “siyasi mesaj” olduğu yorumlarına neden oldu. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin sözde gözaltına alındığı şeklindeki gerçek dışı haberler de MHP’ye tabanına yönelik mesaj olarak değerlendiriliyor.
MOODY’S’TEN AZERBAYCAN HAMLESİ
Siyonist sermayeli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Ermenistan’ın kışkırtmalarına karşı ilk kez sert karşılık veren Azerbaycan’ın kredini notunu düşürdü. Türkiye’nin tam olarak siyasi ve askeri desteğini alan Azerbaycan’a yönelik ekonomik hamle Azerbaycan kadar Türkiye’ye yönelik bir mesaj olarak da yorumlanıyor.
SİYONİST BANKADAN BAYKUŞLUK
Siyonist sermayeli Bank of America Merrill Lynch’in (BofAML) önceki gün yayınladığı raporda, TCMB’nin güvercin duruşu, jeopolitik riskler ve anayasa değişikliği ile ilgili politik baskı nedeniyle Türkiye’de risklerin arttığını iddia etmesi, 2008 krizinde yaptığı gibi kışkırtıcı ve manipüle edici hadsiz raporlar hazırlaması kirli oyunun bir parçası olarak görüldü.

DAEŞ MEKKE’YE SALDIRDI
Batı politikalarına hizmet eden terör örgütü DAEŞ, önceki gece Müslümanların en kutsi mekânı Kâbe’nin bulunduğu Mekke’ye saldırı düzenledi. Kırsalda yaşanan küçük çatışma ile teröristler bertaraf edilse de saldırının İslam Ordusu’nun kurulduğu ve tatbikat yaptığı bir ülkede ve Müslümanların gözbebeğine yönelik olması yüksek önem arz eden bir mesaj mahiyeti taşıyor.
KİLİS’E SALDIRI
Tek görevi İslam topraklarında kargaşa meydana getirmek olan ve bugüne kadar sadece Müslümanlara saldıran İngiliz – ABD yapımı DAEŞ terör örgütünün düzenli olarak, muhacirlere yaptığı ev sahipliği ile gündeme gelen sınır şehri Kilis’e saldırması; Türkiye’yi kışkırtma, iç gündemi değiştirme çabası ve ablukanın bir parçası olarak yorumlanıyor.
PKK VE HDP BECEREMEDİ
Türkiye’yi terör örgütünün hendek ve şehirleri işgale etmeye yönelik hamlelerinde hezimete uğraması, PKK ve DAEŞ’e canlı bombalarının istenen etkiyi yapmaması, terör örgütü üyesi ve destekçisi HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırışına yönelik süreçte dışarıda sözde parlamento kurmaya yönelik girişim de ablukanın bir parçası olarak yorumlandı.
APAÇİ NUMARASI
ABD’nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, dün Hakkari’ye gitti. PKK’nın siyasi partisi HDP’lilerle bir araya gelen konsolos ziyaretine ilişkin tek kelime bile etmedi. Diğer yandan ise ABD’nin Apaçi helikopterlerinin Suriye’ye getirilmesi savaşın büyüyeceği ve uzun  süreceğinin işaret fişeği olarak yorumlandı. Medyamızın ‘teröristlerin korkulu rüyası geliyor’ şeklinde sunduğu haberleri okuyanlar ABD’nin sanki DAEŞ’i bitirmek için geldiğini sanır. Ancak amaç DAEŞ’e yeni mevziler açmak
TÜRKİYE OYUNLARI BOZUYOR
Türkiye’nin kendi toprakları başta olmak üzere, İslam topraklarına yönelik girişilen kirli oyunları; Rusya ve ABD’nin Büyük Ortadoğu Savaşı senaryosuna yönelik hamlelerini bir bir bozması söz konusu ülkeleri daha kirli hesaplar yapmaya itiyor.