Meğer bilinçaltımız İsrail’in bütün şifrelerini çözmüş. Yeni hedef Lübnan…

Önce henüz çok taze olan 2 eski analizimizi hatırlatalım;

17.04.2016 tarihli‘Karanlıktan korkup ıslık çalmak dedikleri bu olsa gerek…’başlıklı analizimizi şöyle bitirmiştik;
Hayırdır Sn. Netanyahu diyesi geliyor insanın. Karanlıktan korktuğun için ıslık çalarak sakinleşmeye mi çalışıyorsun. İslam dünyası Golan tepelerini unutalı maalesef çok olmuştu zaten. Gündeme taşıdığınıza göre size oradan çıkın gidin diyen birisi mi var?

18.04.2016 tarihli ‘Birşeyler karıştırdığınız belliydi..’.başlıklı analizimizi ise şöyle bitirmiştik;
Klasik bir Mossad aldatma operasyonuna benziyor. İsrail’in eskimeyen taktiğidir. Sıkıştıklarında hemen bir ‘terör’ saldırısı yaptırırlar yada kardeşleri olan bir ‘Hizip bunlara Lübnan’dan havai fişekten biraz daha etkili ev yapımı roket fırlatır. Roket bir evin arka bahçesine düşüp toprakta yaşayan karıncaları ve diğer haşeratı ürkütür ama dünya medyasında konu flaş haber olarak döner durur. Zavallı İsrail ağır havai fişek saldırı altındadır. Dün analizimizde belirttiğimiz gibi İsrail’in bir yerlerde bir sıkışıklığı var ve onu gidermeye çalışıyor. Dün Golan tepelerinde ıslık çaldı bugün boş otobüs patlatıyor.
Bir tahminde bulunalım madem. Sizde mi IŞID’a ısınıyorsunuz? Ya da Türkiye ile antlaşmanın ufukta göründüğü günlerde sertlik yanlıları bizde hala hayat var mesajımı vermeye çalışıyor? Yoksa Obama’nın Suudi Arabistan’a yapacağı ziyarete mi bozuldunuz?
Yakında anlarız…
Çok sürmedi bugün anladık. Dertleri Lübnan’ı yerle bir etmekmiş. Bahane kim? Dün bahsettiğimiz o ‘Hizip’ yani Hizbullah.

İsrail’den Hizbullah’a tehdit
İsrail Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tümgeneral Yair Golan, yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın İsrail’e olan tehditlerini arttırdığını kaydederek,”Böylece Hizbullah’la olası bir savaş, Lübnan için son 20 yılda tecrübe edilenden daha yıkıcı olacak. Herhangi bir olası krizde, Lübnan’da sıradan bir savaş görmeyecekler, bu savaş belirleyici ve topyekün bir savaş olacak”dedi.İsrailli lider, savaşın Lübnan’ın sivil bölgelerinde de yıkıcı zarara neden olacağını ifade ederek, “Lübnan’ın alt yapısına, evlerine ve diğer sivil tesislere zarar vermeden bu tehdidi temizlemenin başka yolu yok” ifadesini kullandı.(…)