Kasım 2015’de yaptığımız MHP analizimizi tekrar hatırlatalım…

16 Kasım 2015 tarihli‘Muhalefeti yeniden dizayn çalışmaları başladı. Tetikçiler yine ‘Milliyetçi Muhafazakar’ tipler.’başlıklı analizimizi MHP’ye kayyum atanarak yeniden dizayn edilmesi girişimi sonrasında tekrar yayınlıyoruz.

G20 öncesi Türkiye’ye gelen küresel sermayenin ekonomik tetikçisi George Soros’un büyük bir cüretle Cumhurbaşkanı Erdoğan  ile görüşmek istediğini ve reddedildiğini öğrendik. 1 Kasım seçimleri sonrası Ak Parti iktidarının önünde duramayacağını anlayan Batı ve Küresel çete, en son olarak Ak parti karşısında olduğunu iddia ettikleri %50’lik bloklarının da aslında gerçek olmadığını görünce son çare olarak muhalefeti yeniden dizayn etmeye giriştiler.  MHP ve CHP’nin montajlarla bir işlerine yaramayacağını anladıklarından olsa gerek yeniden dizayn bandına aldılar.  CHP için küresel ellerde ihtimamla büyütülmüş bir bayanın ismi konuşuluyor. CHP konusunu başka bir zaman erteleyerek MHP’ye dönelim.
2001 ekonomik krizinin ardından Ecevit’i ortadan kaldırıp yerine küreselcilerin adamlarını geçirme planını gören Devlet Bahçeli koalisyonu bozarak ülkeyi seçime götürür ve ülkenin en zor anında Ak Partinin tek başına iktidara gelmesini sağlar.
14 yıl sonra… Sene 2015. Haziran seçimlerinin ardından Ak Partinin tek başına iktidara gelememesi üzerine azan iç ve dış düşmanların oluşturmaya çalıştığı koalisyon tuzağını bozup ülkeyi tekrar seçime götüren ve Ak partinin tek başına ve güçlü bir şekilde iktidara gelmesini, böylece iç ve dış düşmanların heveslerinin kursaklarında kalmasını sağlayan yine Devlet Bahçeli. Tabi bunun bir bedeli olacaktır. Devlet Bahçeli’yi devirme girişimi başladı. Yanlış anlaşılmasın MHP’de liderlik yarışına girmek isteyenlere bir sözümüz yok. Demokrasilerde herkes kendisine yakıştırdığı yere aday olabilir. Ama seçimlerin hemen ertesinde ortaya dökülen ve Türkiye’nin en karanlık dönemeçlerinde hep karşımıza çıkan bir kişinin dergi ve gazetesinde boy gösteren bir haber olaya farklı bir kulvar açıyor. Haberin kaynağı Namık Kemal Zeybek. Her siyasi hareketin içinde gördüğümüz şu her yerden karşımıza  çıkıveren Milliyetçi Muhafazakar tiplerden. Açıklamayı yaptığı kişi Sabahattin Özkibar. tanıtmaya gerek var mı? Yaptığı yer Ulusal Kanal. Suçlama MİT ajanlığı. Kanalın sahibi olan partinin başkanının İngiliz ajanlığı ile suçlandığını unutmadan, haberi aşağıda bilginize sunuyoruz.

Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali, Osmanlı devletini yıkıp yerine yeni bir ülke kuran kurucu irade, iktidar partisini yiyemeyince muhalefet partilerinin saflarını sıklaştırma peşine düştü. Dağılan (gerçekte hiç varolmamış) bloklarını yeniden oluşturmaya çalışıyorlar. İzliyoruz…