BBC olayı anlamış ve o kadar kolay kurtulamazsınız diyor…

Terör örgütü PKK’nın Kandil Dağı’ndaki sözde liderlerinden Cemil Bayık, Türkiye’yi küstah bir şekilde tehdit etti.BBC ise söz konusu haberi ‘PKK Türkiye’yi uzun bir bağımsızlık savaşı için uyarıyor’ başlığıyla duyurdu.
Türkiye’nin operasyonlardan vazgeçmemesi halinde çatışmaları tırmandıracaklarını belirten Bayık, Ankara’yı diz çöktürmeye çalışmakla suçladı. BBC, söz konusu haberi ‘PKK Türkiye’yi uzun bir bağımsızlık savaşı için uyarıyor’ başlığıyla duyurdu.
Türkiye’yi bölmek istemediklerini savunan Bayık, örgütün müzakerelere halen açık olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yaz mevsiminden bu yana ağır kayıplar veren ve şehir merkezlerindeki yapılanmalarını kaybeden terör örgütü, telsiz mesajlarında birçok kez kırsala çekilme talimatı vermişti.
Geçtiğimiz aylarda örgütün lider kadrosu arasında da kavga çıkmıştı. Bayık’ın’ Öcalan İmralı’da ölse de kurtulsak’ dediği medyaya yansımış, bu sözler üzerine Demhat Agit’le Bayık kavga etmişti.
http://www.haber10.com
BBC’nin söylemek istediği aslında şu. ‘Türkiye bağımsızlık savaşına girişti ama bu o kadar kolay değil, Türkiye eğer bağımsızlık istiyorsa uzun soluklu direnişimize hazır olsun’ diyor.
İşte BBC’nin karnından konuşup asıl söylemek istediği bu…