Misafirlik çabuk bitti Rusya…

Ve Rusya Suriye’den çekileceğini açıkladı. İçeride ve dışarıda Rusya’ya bel bağlayanlar şokta. ABD ise bu danışıklı dövüşün bir parçası değilmiş gibi şaklabanlık yaparak ortağının çekileceğini bilmediğini söylemekte.

Neyse ki İngilzler var. Günden güne güç kaybetmenin ve dışlanmışlığın verdiği aşağılık kompleksi ile hemen bu ikilinin oyununu açığa vuruyor.
İNGİLTERE: RUSYA’NIN KARARINDAN HABERDARDIK
Sputnik’e, Rusya’nın Suriye’deki güçlerini geri çekme kararından haberdar olduklarını ifade eden İngiltere Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü, konuya dair şu anda bir resmi açıklama yapılmacağını kaydetti.http://tr.sputniknews.com
İkilinin yeni yıkım alanını ise ABD’li senatör kamuoyuna bildiriyor.

(…)McCain’in Rusya ve Obama yönetimini topa tutan sözleri şöyle devam etti:
“4 yıldan bu yana Suriye halkının yaklaşık yarısını kıyıma uğratırken Obama yönetimi kenarda oturarak olanları izledi. Ardından Esad zayıf düşünce Putin askeri olarak müdahil oldu ve zalim Esad’ı ayakta tuttu. Obama yönetimi bu katliam karşısındaki kayıtsızlığını Rusya’nın Suriye’de bataklığa saplanacağını öne sürerek mazur gösterdi. Yönetim, “krize askeri çözüm bulunmuyor” bahanesiyle kendisini avuttu. Obama yönetimi, Suriye’de herhangi bir siyasi çözümün askeri boyutlarıyla yüzleşmek istemedi.”
‘UKRAYNA’DA KANLI BİR BAHAR YAKLAŞIYOR’
Senatör John McCain, Obama yönetiminin Esad rejimi ve Rusya’nın Suriye’de ortaklaşa şekilde gerçekleştirdiği sivil katliamlarına karşı takındığı ikiyüzlü tutumu sözlerinin devamında yerden yere vurarak Suriye’deki krizin gidişatı, DAEŞ’le mücadele ve Ukrayna krizi hakkında önemli tahminlerde bulundu.
‘RUSYA ENERJİSİNİ VE DİKKATİNİ BAŞKA YERLERE ÇEVİRİYOR’
“Ne yazık ki, Rusya ve uydu devletleri Suriye’de bunu gösterdi. Sahadaki askeri dengeleri değiştirdiler. Menfaatlerine hizmet eden bir siyasi çözümü dayatmak adına sahadaki dengeleri lehlerine çevirdiler. Bu muhtemelen Suriye’deki ezici krizin devamına, DAEŞ’in daha da güçlenmesine ve mülteci akınlarının daha da artmasına yol açacaktır. Rusya’nın, enerjisini ve dikkatini başka yerlere çevirmesiyle de korkarım ki Ukrayna’da kanlı bir bahar daha yaklaşıyor.”
Şimdi 25 Şubat tarihli‘Yenilen pehlivanın biri doymaya başladı, darısı diğerinin başına…’başlıklı analizimizi hatırlatalım.

Zaten olacakları yazmışız. Uzun uzadıya tekrarlamaya gerek yok. Sadece son bir hatırlatma yapalım. Rusya’nın ve ortağı ABD’nin canı bu kafayla giderlerse daha çok yanacak. Aşağıdaki haber açıklayıcı olmuştur herhalde…

20 Şubat tarihli‘Türklerin savaşlarda kullandığı geleneksel hilal taktiğini bilir misin Rusya?’başlıklı analizimizi hatırlatarak bitirelim. Yayın kuzey ucu Rusya’ya korku salmaya başlamış anlaşılan…