Türkiye Rusya’nın sevgili NATO’sunu zor duruma sokmuş…

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev,Türkiye’nin Rus uçağını vurarak NATO’yu zor bir duruma soktuğunu, birçok şeyin NATO yönetiminin diğer ülkelerle çatışmaları kışkırtan üyeleri etkileme kararına bağlı olduğunu belirtti.
Medvedev, Time dergisine yaptığı açıklamalarda, ‘Türkiye hem kendisini hem de tüm NATO’yu zor duruma soktu. Bu çok sorumsuzca’  ifadelerini kullandı.
Medvedev şu şekilde devam etti:
‘Bu tür bir olay Sovyet zamanında gerçekleşseydi büyük ihtimalle ciddi bir kriz çıkardı. Ciddi bir savaş olmasa bile kesinlikle cevap niteliğinde ateş açılırdı ve böyle devam ederdi. Şimdi sadece farklı kararlar alındı. Rusya’nın bu konuda tavrı kesinlikle barışçıl. Uçağın birkaç saniyeliğine uçtuğunu düşünsek bile uçak Suriye sınırlarında vuruldu, bunun açık bir provokasyon olmasına rağmen Rusya buna askeri anlamda hiçbir tepki vermedi. ‘
Medvedev, birçok şeyin NATO yönetiminin diğer ülkelerle çatışmaları kızıştıran NATO üyeleri üzerinde etki kurma konusundaki kararlılığına bağlı olduğunun altını çizdi. Medvedev, ‘Bu NATO’nun disipliniyle ilgili. Biz bunun nasıl sonlandığını çok iyi anlıyoruz’ dedi.
Medyedev’in açıklamaları çok dikkatle okunması gereken bir haber. NATO karışmasın, biz dostuz,kiliselerimizi de birleştiriyoruzdemiş adeta. Bu açıklamayı not edin. 24 Kasım 2015 tarihli‘Türkiye Rus savaş uçağını düşürerek ABD’yi test ediyor’başlıklı analizimizde tam da bu konuya değinmiştik.

Test bitti ve ABD bu testten başarı ile çıkamamış olmalı ki Türkiye kendi göbeğini kendisi kesme kararı aldı. Bazılarında panik bu yüzden…

Tanju Bilgiç, ‘(ABD Dışişleri Sözcüsü) Kirby’nin müttefiki Türkiye ile bir terör örgütünü (PYD) aynı kefeye koyan açıklamalarını hayretle karşıladık’ dedi.Kirby, TSK’nın PYD’yi vurması üzerine yazılı açıklama yapmış bu açıklamada ABD’nin Türkiye’ye ‘saldırıları hemen durdurun’ çağrısı yapılarak, “Halep’in kuzeyinde yaşanan olaylarla ilgili kaygı duyuyoruz ve bütün taraflar arasında gerilimi düşürmek için çabalıyoruz”