Haçlı kampında acziyet ve panik had safhada…

2000 yılının başlarından beri Haçlı ittifakının İslam coğrafyasında yaptığı katliamlarda ölenlerin sayısı 5 millyonun üzerine çıkmışken, Türkiye topu topu 1 gündür bir terör örgütünün girme dediği bir yere girmesi üzerine açtığı top ateşi bütün Haçlı kampını ayağa zıplattı.
PANİK

AB Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye’ye çağrıda bulunarak, Suriye’de YPG güçlerine yönelik bombardımanın durdurulmasını talep etti. Associated Press’in haberine göre; Mogherini bugün yaptığı açıklamada, ‘Sadece birkaç gün önce, Türkiye dâhil hepimiz bir masanın etrafına oturduk ve gerilimi azaltmak ve ‘şiddeti durdurmak’ için adım atmaya karar verdik’ dedi. Mogherini,’Savaş açıkçası beklediğimiz bir şey değil’diye sözlerine devam etti.

Gazete Rusya’nın saldırılarına ilave olarak İncirlik Hava Üssü’ne Suudi Arabistan’ın uçak göndermesini de hatırlatarak’Doğu-Batı hesaplaşması yaklaşıyor gibi görünüyor’tespitinde bulunuyor. Türkiye ve Rusya’nın karşı karşıya gelebileceğini yazan Times, iki tarafın kılıçları Kasım ayında Türkiye’nin Rus savaş uçağını düşürmesiyle çekildiğini düşünüyor. Gazetede ayrıcaRusya ile karşı karşıya gelen Türkiye’nin NATO’ya yardım için başvurabileceğini ve bu durumun da NATO ile Rusya’yı karşı karşıya getirebileceğini, bunun da dünya savaşınının fitilini ateşleyebileceğiyazılmış.Diğer yandanTürkiye’nin PYD’yi bombalamasının da biran önce bitirilmesi gerektiği ve Kürt sorununu güç kullanarak çözülemeyeceğini yazan Times, ‘Ankara, Rusya’nın desteğini alan Suriyeli Kürtlerin Türkiye’nin güney sınırlarında Kürt mini devletlerini kurmak için karışıklığı fırsat bilmesini engellemekte kararlı” yorumunda bulunuyor.
ACZİYET

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçov, Türkiye’nin Suriye’ye karadan girmesi durumunda arkasında Batı desteği olmayacağı gibi, “karşısında İran ve daha kötüsü Rusya’yı bulacağını” iddia etti.
”TÜRKİYE GİRERSE DAHA BÜYÜK SAVAŞ OLACAK”
Rusya’nın resmi haber ajansı RİA’ya konuşan Kosaçov, “Türkiye yönetimi son davranışlarıyla Suriye bahsini artırma çabaları sergiliyor. Ancak Ankara’nın izlemeye başladığı bu çizginin Batılı müttefikleri tarafından desteklenmediğini hatırlatmak isterim. Batı Suriye krizinin görüşmeler yoluyla çözümünden yana. Türkiye’nin davranışlarında ikinci ve belki de daha ciddi tehlike,Suriye’ye girmesi halinde İran ile büyük bir savaş başlatacak olması” dedi.
”KARŞISINA RUSYA’YI ALIR”
Kosaçov,”En kötü senaryo ise Suriye’deki savaş alanında karşısına Rusya’yı alması olacak.Bilindiği üzere Rusya son aylarda silahlarının gücünü Suriye’de kanıtladı ve gerektiğinde onları kullanmaktan çekinmeyeceğini herkese gösterdi” iddiasında bulundu.
(…)
Açıklamada, Rusya’nın bu konuyu BM Güvenlik Konseyi’ne götüreceği bilgisine yer verildi.
Çok göz açıcı bir bildiri.’ Biz tek başımıza gelemeyiz, İran’la ve diğerleri ile toplaşıp geliriz’ demişler. Cevap bugün Davutoğlu’nun Ukrayna temasları sırasında yaptığı basın toplantısında verilmiş. Analize gerek bırakmıyor…

Bu arada şu ilginç zamanlamayı da not etmeden geçemeyeceğiz. IMF 5 gün önce Ukrayna’yı uyardı.  Herhalde yol arkadaşını iyi seç demek istiyorlar.