Sınırlarımız Batıyı niye bu kadar geriyor?

Geçen hafta yaptığımız yukarıda linki mevcut analizimizi şöyle bitirmiştik:
‘İşin turizm kısmında değiliz ama Türkiye uzun yıllardan sonra ilk defa dünya ile bu kadar entegre olduğu için ticari ve siyasi manada başarılara imza attı. İçine kapanık Türkiye’den dünya etrafında durmadan dönen Türklerin başarısı Batıyı çok rahatsız etti. Kuzeyde Rusya’nın vize uygulaması ile kapıları kapatmasından, Güney’de IŞID’ın icad edilerek o yolların doğal olarak kapanmasından (İran’ın ve Batının birlikte oluşturduğu Şii hilalini de unutmadan) sonra birde Türkiye’ye gelecek olanları vize ile kendimiz engelleyeceksek birisinin bunun mantığını açıklaması gerekiyor. Çünkü biz anlayamadık…’
Şimdi fikri takip yapalım ve gündeme düşen yeni habere bakalım:

Оsterreich gazetesine konuşan Avusturya Başbakanı Werner Faymann, sığınmacı akını nedeniyle Schengen anlaşmasını askıya aldıklarını açıkladı. (…) Faymann, “Sınırda evrakları gösterme zorunluluğu geliyor. Eğer Avrupa Birliği dış sınırlarını koruyamıyorsa Schengen’in geleceği tehlikede” diye ekledi.
Bu yüzden tekrar soralım. Schengen’i askıya alan ve görünen o ki bir süre sonra da tamamen iptale kadar gidecek olan AB ile son yapılan anlaşma ile Türkiye’nin birçok ülkeye vize koymak zorunda kalacak olması ve bir manada sınırlarını kapatması ne anlama gelmektedir. Anlayan var mı?
Özellikle de İngiliz medyasının her fırsatta akın akın Türkiye’ye gelen turistlerden rahatsızlığını her fırsatta gündeme taşıdığı şu günlerde.

ABD’nin güney sınırlarımızı kapatmamız için IŞID’ı kullandığı şu günlerde.

Komşularla sıfır sorun politikası çerçecesinde yapılan ortaklıkların ardından birden bütün sınırlarımız ateşe verildi. Dünyanın derdi bizim sınırlarımız oldu ama kaç kişi bunu farkında acaba.

Umarız AB ile vize görüşmeleri yapanların bir bildiği vardır. Çünkü artık kimsenin ‘çok safmışız bizi kandırmışlar’ söylemleri duymak isteyeceğini sanmıyoruz…