Ebola neyi çağrıştırır?

Ebola virüsüne karşı bulunan Rus aşısının diğer ilaçlara karşı daha etkili olduğunun altını çizen Putin, ”İyi bir haberimiz var, Sağlık Bakanı da bu konuyla ilgili açıklama yapacaktır. Rusya gerekli testlerden sonra bu zamana kadar dünyada kullanılan diğer ilaçlara kıyasla daha etkili olduğu saptanan Ebola virüsüne karşı ilacı buldu” dedi. İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna PopovaAralık ayında yaptığı açıklamada, aşının kaydedilmesi için gerekli tüm belgelerin verildiğini belirtmişti.
Şimdi biz bu haberi iki şekilde anlıyoruz.
1- Son günlerde Suriye’den gelen fotoğraflarda Rus uçakları tarafından vurulan siviler, okullar, çocukalar ve Madaya’da açlıktan iskelet haline gelmiş insanların fotoğraflarının dünya basınında yeralması ile darbe alan Rus devletinin PR çalışması. Bakın biz insanlık için çalışıyoruz diyorlar.
2- Yakında Afrika’ya da açılıyoruz diyorlar. Ebola bizde başka çağrışım yapmıyor. Demek ki Rusya son dönemde çok gözükmediği Afrika sahnesinde de yer almaya başlayacak önümüzdeki dönemde.
Bir ihtimal daha var. Bizim içimiz çok fesat. Onlar sadece insanlığın yararı için çalışıyorlar.