Avrupa sıkışınca yardımına Hürriyet koşar…

Uluslararası Af Örgütü, Suriyeli erkeklerin tacizci olmadığını ancak kadınlarının AB ülkelerinde taciz ve tecavüze uğradıklarını raporlarla kanıtladı.

Almanya, Suriyeli göçmenleri ülkelerinden göndermek için bir yalan organize etti… Yılbaşı eğlencelerini fırsat bilen Almanya, Suriyeliler’i ‘tacizci’ ve ‘tecavüzcü’ olarak gösterdi. Binlerce yalan suç duyurusunda bulundu. Yalanın ortaya çıkması uzun sürmedi. Hepsinin düzmece olduğu kanıtlandı. Almanya İçişleri Bakanlığı da bunun üzerini kapattı. Ancak Dünyanın önde gelen insan hakları kuruluşlarındanAmnesty International (Uluslararası Af Örgütü), Suriyeli ve Iraklı kadın mültecilerin Avrupa ülkelerine yolculukları sırasında tacizve tecavüz başta olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını açıkladı. Uluslararası Örgütü’nün son çalışmasına göre kadın mülteciler yolculuklarının her aşamasında fiziki saldırıya, istismara ve cinsel tacize maruz kaldı.Avrupa ülkelerine geçerek Almanya ve Norveç’e giden 40 kadınla görüşüldü. Mültecilerin vurguladıkları bir diğer nokta da geçtikleri hemen hemen tüm ülkelerde; insan kaçakçılarıyla, güvenlik görevlileriyle ya da diğer mültecilerle cinsel ilişkiye girmeleri yolunda baskı gördükleri oldu. Başta Almanya olmak üzere AB ülkeleri, bu duruma sessiz kaldı.

Bütün bu suçlamaların ortaya çıktığı gün Hürriyet gazetesinin ilk sayfadan devasa boyutlarda verdiği haber. Almanya’nın tasmasını boynunda taşımak böyle birşey olmalı.

İşte aşağıda Hürriyet gazetesinin birinci sayfası. Uluslararası Af Örgütünün, Suriyeli kadınların AB ülkelerinde taciz ve tecavüze uğradıklarını gösteren raporu hakkında bir haber görebildiniz mi?