İngiliz’de geliyormuş… Gittiğinden haberimiz yoktu ki?

Gece saat 00.38. İngiltere’yi bekliyoruz. Şüphemiz yok çıkacak sonuçtan da haberi girelim diye bekliyoruz.

Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası’nda yaklaşık 11 saat süren oturumun ardından yapılan oylamada, 397 milletvekili tezkereye onay verirken, 223 milletvekili karşı yönde oy kullandı.Parlamentoda gün boyu hararetli tartışmalar yaşandı. İktidardaki Muhafazakar Parti’nin lideri ve Başbakan David Cameron, ‘DAEŞ’i Suriye’de bombalamanın İngiltere’yi güvende tutacağını’ söyleyerek, ‘DAEŞ’in bize saldırmasını bekleyemeyiz. Şimdi harekete geçmemiz gerekiyor’ dedi.
Güney Kıbrıs’taki hava üssünü kullanacak İngiltere’nin halihazırda burada 8 Tornado jeti bulunuyor.İngiltere geçen yıl eylül ayından bu yana uluslararası koalisyonun DAEŞ’e karşı düzenlediği hava operasyonlarının sadece Irak ayağına destek veriyor.
Bütün gün döndürülen haberlere bakalım İngiltere’de Parlamentosunda yapılan oylama öncesi. Hani sonuç önceden belli bile olsa İngiliz’in huyudur illede arkasına kamuoyu desteğini de almak ister.
Sabah İngiltere’nin en vicdanlı gazetesi rolünü başarıyla oynayan Independent gazetesi tam sayfa kapakla çıkar. Dedik ya vicdanlıyı oynayacak.

Vicdan ve sözde sağduyu kısmının altında ise mesaj açık. Uzun sürecek bir savaş. Obama’dan Putin’e, İngiliz’den Fransız’a herkes uzun sürecek bir savaştan bahsediyor. Yani 150.000 kişilik IŞID’ı yoketmek 10 yıllar alacakmış.  Neyse derdiniz anlaşıldı diyerek geçiyoruz.
Ardından Zevahiri çıkıyor sahneye sözde saklandığı delikten ve İngiliz kamuoyuna  seslenerek ‘sizde gelin valla boşyer hala var burada’ diyor adeta. Hep IŞID hep IŞID olmaz ara sıra El Kaide’de gerekiyor. Hani Coca Coca’dan sıkılana Pepsi vermek gibi birşey.

El Kaide Lideri Eymen Ez Zevahiri’ye ait yeni bir açıklama yayınlandı. “Gayretlerimizi düşmanı hezimete uğratmak için sarf etmeli ve birbirimiz için heba etmemeliyiz” diyen Zevahiri, ‘Mücahitler, İslam düşmanlarından Çin, Hindistan, Rusya, Avrupa ve Amerika’ya karşı direnmeli, çünkü onlar bizim mukaddesatımıza hürmet göstermiyor’ dedi. infocenter.media’nın haberine göre Zevahiri, “Savaşı onların topraklarına,özellikle Avrupa ve Amerika’ya taşımalıyızçünkü onlar Haçlı kampanyasının lideri durumunda” dedi ve “Öldürdükleri gibi öldürülmeli, yaraladıkları gibi yaralanmalılar; bombaladıkları gibi bombalanmalı, başkalarını hıçkırıklara boğup yetim ve dul bıraktıkları gibi ağlamalı, dul ve yetim kalmalılar” açıklamasında bulundu.
Sonra Dışişleri bakanı tanıdık korkuyu pompalar.

Bitti mi? Bitmedi tabiki. Hep söyleriz ‘bin sözün anlatamadığını bir görüntü anlatır’ diye. Önce 2 gün öncesine gidelim.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki BBC Haber binası yakınlarında polisinin tespit ettiği şüpheli bir araç nedeniyle binanın ön kısmı ve çevre bölge boşaltıldı.Kentin merkezinde turistik ve popüler bir bölge sayılanRegent Caddesi’nde hiçbir girişe izin verilmediği ve BBC binasının bulunduğu Great Portland Caddesi’nin kapatıldığı belirtildi. Great Portland Caddesi’nde ayrıca Çin, Polonya büyükelçilikleri ve İngiliz Mimarları Kraliyet Enstitüsü de bulunuyor. BBC çalışanlarından James Clayton’ın Twitter hesabından aktardığına göre ise bomba şüphesi etrafta paniğe neden oldu. Polisin bölgeyi trafiğe kapatarak kordonla çevrildiğini söyleyen Clayton,söz konusu araçla ilgili yanlış alarm verildiğini belirtti.
Londra’nın en merkezi yerinde yapılan şov sonrası oylamanın olduğu gün yapılan ve Paris saldırılarını insanların beyninde yeniden canlandıran görsel şölenle/tatbikatla İngiliz devleti oylama öncesi son rötüşları yapıyor.

Dün BBC’nin Londra merkezinde bomba paniği vatandaşları korkutmuştu. Londra polisi son zamanlarda artan terör olaylarının önüne geçmek için bugün IŞİD tatbikatı yaptı.

Paris saldırısı tüm Avrupa’da terör tedbirinin artmasına sebep olurkenLondra’nın merkezinde tatbikat için kapatılan caddeye kimse itiraz etmedi.
Herşeye itiraz etmeyi vatandaşlık görevi olarak gören İngiliz halkını getirdikleri kıvama bakın. İnsanları rahatsız etmemek için silah bile taşımayan İngiliz polisinden görsel şov. Tezkere işini ne kadar ciddiye aldıklarının göstergesi.
Şimdi bu kadar emek etmiş, hakkını vermiş bir İngiliz devleti, sınırlarını kendisi çizdiği coğrafyanın sınırları değişirken Suriye’ye uçak göndermek için tezkere çıkarmak istemiş…
Çok mu görelim?