Patronundan al haberi…

CIA Başkanı: Paris’tekine benzer saldırılar devam edecek.
ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan, Washington’daki Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi’nde yaptığı konuşmada, Paris saldırılarına değindi.Brennan, stratejik uyarılar aldıkları için saldırıların ‘sürpriz olmadığını’ söyledi. IŞİD’in özellikle Avrupa’da bu tür planlar üzerinde çalıştığını bildiklerini ifade eden Brennan, ‘Bu saldırıların itina ile dikkatlice aylar boyunca tasarlandığını, IŞİD’in hazırladığı tek operasyonun bu olmadığını düşünüyorum. Örgüt, Suriye ve Irak sınırları içindeki şiddetle kendini sınırlamayacaktır’ ifadesini kullandı.’Saldırının bir defaya mahsus bir şey olmadığını değerlendiriyoruz’ diyen Brennan, DAEŞ’in dış gündemi bulunduğu ve bu tür saldırıları sürdüreceğinin açık olduğunu kaydetti.
16 Kasım 2015
Yani, ‘ yeni düzenimize uymayan yanar’, lafın tamamı deliye söylenir demiş bir nevi. Sonrada aklımızla alay eder gibi IŞID hemen akabinde Washington’u tehdit eder. Aylardır ABD’den yediği bombalara (?) rağmen IŞID yeni hatırlamış  Washington’u.  Son dönemde çıkan ve ABD-IŞID birlikteliğini gösteren haber ve videoları boşa çıkartmayı amaçladıkları kesin.

IŞİD’in yayınladığı yeni videoda, Suriye’de operasyonlar gerçekleştiren ülkelerinin sonunun Fransa gibi olacağı belirtilirken, videoda yer alan IŞİD mensubu Washington’a da saldırı tehdidinde bulundu.IŞİD üyesi, ‘Suriye’de operasyon yapan ülkelere sesleniyoruz. Sizin de Fransa gibi bir gününüz olacak. Fransa’ya saldırdığımız gibi, Amerika’yı da, onun merkezinde, Washington’da vuracağız’ ifadelerini kullandı.
16 Kasım 2015
Bir süre önce de ABD’nin partneri Rusya’nın haber ajansı Avrupa’yı olacaklar konusunda uyarmıştı.
19 ŞUBAT 2015

3 MART 2015