Homeland dizisinden al haberi…

Ünlü Amerikan Homeland dizisi 5. sezonunda. ABD başkanı Obama’nın da kaçırmadığı bilinen dizi tam bir İslam karşıtı propaganda dizisi olması ile meşhur. Ama 5. sezon tam turnayı gözünden vurmuş dedirtecek cinsten. Holywood senaryolarının istihbarat örgütleri ile birlikte nasıl yazıldığının güzel bir göstergesi. 5. sezon 2. bölüm. ABD’de yayınlanma tarihi 11 Ekim 2015.

Dizinin 13 Kasım Paris saldırıları olmadan tam bir ay önce yayınlanan bölümünden kısa bir foto-roman yapalım. Alman gizli servisi BND ajanı bir kadın, CIA ve BND ortak çalışmasıyla Almanya’da Müslümanların kanunsuz olarak fişlendiğinin belgelerini yayınlayarak ifşa eden ABD’li gazeteciyi Almanya’da sorguya çekiyor.

Paris saldırılarından 1 ay önce toplumun beynine olacakların tohumlarını eken kimmiş o zaman? Müslümanları fişlemeye karşı çıkan insanların nasıl birer saf oldukları dizide çok ustaca işleniyor. Ayrıca Almanya’da bile özgürlükleri savunan saf, masum ve insancıl kişi ABD’li bir gazeteci. Çok usta bilinçaltı teknikleriyle çekilen dizinin diğer sezonları da tam birer felaketti İslam dinini batıya tanıtma anlamında. Buna benzer zamanlamalı bir çok dizi ABD’de çekilip piyasaya sürülüyor. Yine bu dizinin ABD’nin Almanları dinleme skandalı sonrasında çekildiğini unutmayalım.

Bu dizilerin zamanlamalarını ve bilinçaltını nasıl biçimlendirmeye çalıştıklarını izlemeye devam edeceğiz.