Sınır bahane mi?

Trump yetki verdi! ABD askerleri sınıra yerleşecek. ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD-Meksika sınırına İç Asayiş Birliklerini konuşlandırmak üzere yerel yönetimlere yönelik bir talimatname yayımlayacağı bildirildi.

Trump yetki verdi! ABD askerleri sınıra yerleşecek
 Başkent Washington’da günlerdir tartışma konusu olan Meksika duvarı  yapılıncaya kadar sınıra asker yerleştirme konusunda yönetimden ilk açıklama geldi.

Beyaz Saray’da gazetecilere açıklamalarda bulunan İç Güvenlik Bakanı  Kirstjen Nielsen, “Başkan, Savunma Bakanlığı ve İç Güvenlik Bakanlığına, İç  Asayiş Birliklerinin güneybatı sınırlarımıza konuşlandırılmak üzere valilerimizle çalışma talimatı verdi.” dedi.

 Nielsen, İç Asayiş askerlerinin bu akşam itibarıyla konuşlandırılmaya  başlanacağı bilgisini paylaştı.

Diğer taraftan basına açıklama yapan İç Güvenlik Bakanlığı yetkilileri  ise sürecin valilerle işletileceğini belirtti.

Bakanlığın henüz asker sayısı konusunda valiliklere herhangi bir  talepte bulunmadığını aktaran yetkililer, İç Asayiş Birliklerinin sadece  görevlerinin ne olacağının iletildiğini kaydetti.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Beyaz Saray’dan da yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Sınır Devriye ekiplerimize hak ettikleri desteği vermek  üzere Başkan Trump güney sınırlarına İç Asayiş Birliklerini konuşlandırma yetkisi verdi.” ifadesi kullanıldı. Günlük binden fazla kişinin Amerikan sınırlarından yasa dışı bir  şekilde geçtiği vurgulanan açıklamada, bu sayının yıllık 300 bini aştığı  kaydedildi.

Açıklamada, “Güvenli bir sınırın ulusal güvenlik açısından önemine  binaen, Kongre harekete geçip yakala-bırak uygulaması dahil sınır güvenliğimizin  altını oyan yasal boşlukları kapatıncaya kadar İç Asayiş Birlikleri, valilerle  koordinasyon halinde sınırda olacak.” ifadesine yer verildi.

Trump’ın bu kararına ilk destek ise Arizona Valisi Doug Ducey’den  geldi.

Ducey, Twitter hesabından, “Arizona, Asayiş Birliklerinin sınıra  konuşlandırılmasını memnuniyetle karşılar. Washington konuyu uzun zamandır ihmal  etmişti ve yardım gerekir. Arizona için bu tamamen kamu güvenliği.” mesajını  paylaştı.

http://www.haber7.com

Şimdi bu haberi okuduktan sonra bir de şu habere göz atıverin;

Piyasalar alt üst oldu! ‘Savaş’ kızışıyor

Dün sabah ABD’den Çin’in 1300 ürününe yüzde 25 ‘Gümrük Vergisi’ getirdiğini açıklaması ve 11 saat sonra Çin’den de 106 ABD ürününe yüzde 25 vergi karşılığı küresel piyasaları alt üst etmeye yetti.

Piyasalar alt üst oldu! 'Savaş' kızışıyor

ABD ve Çin piyasalarının yanı sıra tüm dünya ‘savaş’ın gölgesine düştü. Dolar, Euro’ya karşı geriledi, Çin Yuanı iki haftanın en düşük seviyesine indi, emtialar düşüşte, dünya borsalarında kayıp var.

HAMLELERİN NEDENİ NE?

ABD Başkanı Donald Trump Çin’e karşı verilen 375.2 milyar dolarlık ticaret açığından rahatsız. Bu açığı düşürme telaşında. Ancak bu pek de mümkün görünmüyor. Uzmanlar, ABD’nin hamlesinin 506 milyar doları bulan Çin’in ABD ihracatında yüzde 2.5’lik maliyet artışı yani 12.5 milyar dolarlık etkiye sahip olacağı görüşünde. Çin’in ek vergi getirdiği ürünler ise sembolik. Uçak, soya fasulyesi, viski gibi… Peki iki ülkenin bir sonraki adımı ne olabilir? Analistler, Çin’in tahvil kozunu oynayabileceğinden endişeli. Dünyada en fazla ABD tahvili tutan ülke Çin. 1 trilyon 168 milyar dolarlık ABD tahvili Çin’in elinde. Çin konuda pozisyon değiştirdiği an küresel piyasalar alt üst olabilir. (…)

http://ekonomi.haber7.com

Haber uzun. Devamını isterseniz yukarıda verdiğimiz linkten okuyabilirsiniz. Şimdi size 2016 yılında yazdığımız yazıdan bir kesit hatırlatalım:

SHEMITAH VE JÜBİLE SENESİNDE ABD CEPHESİNDE DURUM

2015 yılının Temmuz ayında yapılan Jade Helm askeri tatbikatı bir savaş tatbikatı değil sivil bir kargaşa/isyan durumuna karşı yapılmış askeri bir tatbikattı. Tatbikat ABD çapında büyük bir ilgi uyandırmış, bunun sıkıyönetim provası olduğu konusunda birçok görüş ortaya atılmış, ana akım medya ise bütün bunların komplo teorisyeni deliler tarafından uydurulduğunu sütunlarına taşıyarak bu teorilerle dalga geçme yolunu seçmiştir. Bu tatbikat nedeniyle ABD içinde iç bölgelere tanklar sevkedilmiştir. Özellikle ayrılık konusu gündemden düşmeyen Teksas’ın bu tatbikatta ana düşman bölgesi olarak gösterilmesi Amerikan devletinin bir iç kargaşaya hazırlandığı teorilerini daha da arttırmıştır.

Jade Helm tatbikatının başlangıç tarihi 15 Temmuz bitiş tarihi ise 15 Ekim 2015 idi. İlginç bir şekilde tam 2 ay süren bir tatbikat.

15 Temmuz tarihi tanıdık geldi mi? ABD’de iç savaş konulu bir tatbikatın başladığı tarihten tam bir sene sonra aynı günde Türkiye’de iç savaş fitili ateşleme amaçlı ve ABD destekli bir darbe denemesi olabileceğini kim tahmin edebilirdi?

Tatbikatlar bununla da sınırlı kalmamıştır. 2016 yılının Mart ayında bu kez UWEX, (Unconventional Warfare Exercises) Gayri Nizami Harp tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatın gerçek amacının ülke içinde sorun çıkaracak sivillerin toplanma provası olduğu iddiaları ortaya atılmıştır.

Walmart ve benzeri bazı devasa marketler zinciri şirketlerin acil durumlarda marketlerinin devlet tarafından kullanılması için hükümetle anlaşma yaptıkları yazılmaktadır. Özellikle ülke genelinde binlerce şubesi olan Walmart’ın bir anda 154 şubesini kapatacağının açıklaması ve bu şubelerinin büyük çoğunluğunun Jade Helm tatbikatının yapıldığı Cumhuriyetçi partiye oy vermiş olan güney eyaletleri olması, kapanan bazı Walmart şubelerinin etraflarının dikenli tellerle çevrilerek nöbetçi kuleleri dikilen federal binalar haline getirilmesi şüpheleri iyice artırmıştır.

Bazılarına göre Jade Helm tatbikatı bahanesiyle anahtar bölgelere askeri ekipmanlar transfer edilmiş, UWEX ile sorun olarak görülen iç düşmanların nasıl toplanacaklarının ve toplama kampı haline getirilmiş hangi Walmart tesislerine hapsedileceklerinin tatbikatı yapılmıştır.

Bir başka ilginç olay ise Anayasa Mahkemesi yargıçlarından Antonin Scalia’nın toplama kampları ve sıkıyönetim uyarısıdır.

“Anayasa mahkemesi eninde sonunda sivil hakların suiistimaline yol açan savaş zamanı uygulamasına izin verecektir, tıpkı II. Dünya savaşında Amerikan vatandaşı Japonlara karşı yapıldığı gibi. Benzer bir şeyin tekrar yapılmayacağını düşünüyorsanız kendinizi kandırıyorsunuz.”

Scalia bu uyarıyı yaptıktan çok kısa bir süre sonra şüpheli bir şekilde ölür. ABD halkını ülkeye sıkıyönetimin geleceği konusunda uyaran bir makale kaleme alan bir Anayasa Mahkemesi yargıcı ölü bulunur ama bu konuda inceleme de otopsi de yapılmaz.

Donald Trump’ın yakında ABD borsasının çökebileceği uyarısı, silahsız ABD siyahilerinin adeta ayaklanmaları teşvik edilircesine sürekli olarak naklen yayında vurulmaları/boğulmaları, geçtiğimiz günlerde efsanevi Kara Panterler örgütü liderinin siyahları ABD’nin güney eyaletlerine inerek oraları ele geçirmeye teşvik etmesi (buraların Jade Helm tatbikatının yapıldığı bölgeler olduğuna dikkatinizi çekeriz) başlı başına birer göstergedir. Yakınlarda gösterime giren Arınma Gecesi – Seçim Yılı filminin (Purge – Election Year) son sahnesinde seçimleri kadın adayın çok küçük bir farkla kazanması sonucu ülkede kargaşa çıktığı mesajının verildiğinden daha önce bahsetmiştik.

ABD’de ekonomik/siyasi çöküş sonrası sıkıyönetime hazırlık yapılıp yapılmadığı tartışıla dursun Türkiye’nin OHAL’e çoktan geçtiğini farketmiş olmasınız. Ama ABD’nin arzu ettiği şartlarda değil kendi istediği şartlarda. Dolayısıyla Shemitah ve Jübile teorisi ister gerçek olsun ister olmasın Jübile yılında Türkiye OHAL’de olacaktır ve global ölçekte gelişebilecek olayların Türkiye’de meydana getirebileceği dalgalanmalara hızlı cevap verebilme imkanı ile hareket edebilecektir.

http://www.yenisoz.com.tr

Şimdi zor gelmezse bu yazıları da hatırlayalım:

Resim tamamlanıyor gibi değil mi? Bunları da resmin diğer parçaları olarak ekleyebilirsiniz…

3 comments

  1. Söylenecek o kadar çok şey var ki!
    ABD; Roma’nın, Osmanlı’nın sonundan farklı bir son mu umuyor?
    Amerikalılar bu cihan devletini kendi dinamikleriyle, öz güçleriyle mi kurduklarını sanıyor?
    Yahudiler nasıl ki Roma’dan, Endülüs’ten kovuldu, hiç şüphesiz New York’ tan da kovulacaklar.
    Enternasyonel Yahudi, Çin’i yeni konak olarak seçti ve epeydir gerekli çalışmaları yapıyor.

    WW III, 11 Eylül 2001 de başladı.

  2. hepsi kurgunun bir parçası… bu adamlar dünyayı yönetmeye dün başlamadılar, kuşaktan kuşağa binlerce yıldır yönetiyorlar.

Comments are closed.