Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? şaşarım!

Yunanistan’la son dönemde yaşanan gerilim Ege’de tırmandırılıyor. İt dalaşlarıyla bilinen gerginlikler, son zamanlarda NATO uçuşu yapan Türk jetlerine engellemeye vardı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Yunanistan’ın hayli agresifleşen hareketlerine karşı Ege semalarında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da ısınan sularda teyakkuzu arttırdı. Yunanistan’ın bu agresifliğinin arkasında ise bilindik isimler var. Halen Ege’de Yunanistan ile ortak tatbikata imza attıkları bilinen ABD, İngiltere, BAE, İtalya ve perde gerisinde İsrail bulunuyor.

Türkiye, Fırat Kalkanı harekatında imza attığı “beklenmeyen” başarının ardından Afrin’de Amerika tarafından özel olarak eğitilmiş PKK/PYD-YPG unsurlarını hezimete uğrattı. Gerek Türkiye’nin Suriye’deki varlığından gerekse hazırlanan terörist orduyu yıkmasından rahatsız olan güçler bu kez batıdan harekete geçti. Son dönemde Yunanistan üzerinden Ege gerilimi hayli tırmandırıldı. Yunanistan ile Cumhurbaşkanlarının karşılıklı restleşmesine varan gerilim devam ederken, yaşanan it dalaşlarında önemli detaylar ortaya çıktı.

 

(…) Tüm bunlar devam ederken Yunanistan, envanterindeki J-SOW füzelerini arttırdı. Yunanistan’a Amerika tarafından verilen J-SOW füzeleri, 100 km uzaklıktan, o ülkenin füze savunmasına girmeden vurma imkanı veriyor. (…)  YENİ ŞAFAK

 

 

Biz Afrin’de yüzyılın hesabını sorup I. Dünya savaşında kaybedilen coğrafyanın topraklarını gerçek sahiplerine geri verirken onlar Yunanistan’da “Dizgin” tatbikatı yapıyorlar. 

Kimler?

Birinci Dünya savaşının kazananları + Batının yeni paralı askeri BAE.

İki tane gözlemci ülke de varmış. Mısır ve İsrail. Kambersiz düğün olmaz misali akıllarınca Sisi’nin Mısır’ını yanlarına alarak İslam dünyası yanımızda mesajı veriyorlar.

Çaresizliklerine güldük.

Sahaya savaşacak asker sürememelerine güldük.

Masada kazanma alışkanlıklarını yüzyıl sonra da sürdürebileceklerini sanmalarına güldük. 

Velhasıl bugün hem Afrin’e sevindik, Hem Çanakkale şehitlerimizi andık, hem de Batının gittikçe küçülen çakallarına güldük. 

O kadar güldük ki neredeyse “Allah’ta sizi güldürsün” diyesimiz geldi.

Tatbikata “Dizgin” ismini veren akla Mehmet Akif’in “Hangi çılgın bana zincir (ya da biz dizgin diyelim) vuracakmış şaşarım” dizelerini hatırlatalım. 

One comment

  1. Bir cephe olmadı diğerinde belki bir umut diye düşünüyor olmalılar. Ama şu bir hakikat ki geçmişiyle barışan her geçen gün atalarının karşılaştığı tuzakları görüp ona göre manevra kabiliyeti geliştiren gücünü milletten alan bir ülkenin önlenemez yükselişi karşısında aciz kalan tek dişi kalmış canavarcıklara bir haberim var. Bitişiniz elimizden olacak…

Comments are closed.