Dünyanın yeni yönetim şekli: Sıkıyönetim…

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella, Duterte’nin, resmi ziyaret için bulunduğu Rusya’nın başkenti Moskova’da basına yaptığı açıklamada, Mindanao eyaletine bağlı Marawi şehrinde “kalkışma çıktığı gerekçesiyle” anayasanın kendisine verdiği yetkiyle eyalette 60 günlük sıkıyönetim ilan ettiğini duyurdu. Abella, Duterte’nin, kenti kuşatan Maute terör örgütü militanlarının düzenlenlediği eylemin ardından olayla yakından ilgilenmek için Moskova ziyaretini kısa keserek ülkesine döneceğini belirtti.


Dünyada OHAL ve sıkıyönetim altında olan ülkelerin sayısı hızla artıyor.

Geçen sene  bu zamanlarda yaptığımız analizimizin bir parçasını tekrar hatırlatalım:

“Bir başka ilginç olay ise Anayasa Mahkemesi yargıçlarından Antonin Scalia’nın toplama kampları ve sıkıyönetim uyarısıdır.

“Anayasa mahkemesi eninde sonunda sivil hakların suiistimaline yol açan savaş zamanı uygulamasına izin verecektir, tıpkı II. Dünya savaşında Amerikan vatandaşı Japonlara karşı yapıldığı gibi. Benzer bir şeyin tekrar yapılmayacağını düşünüyorsanız kendinizi kandırıyorsunuz.”

Scalia bu uyarıyı yaptıktan çok kısa bir süre sonra şüpheli bir şekilde ölür. ABD halkını ülkeye sıkıyönetimin geleceği konusunda uyaran bir makale kaleme alan bir Anayasa Mahkemesi yargıcı ölü bulunur ama bu konuda inceleme de otopsi de yapılmaz.

Donald Trump’ın yakında ABD borsasının çökebileceği uyarısı, silahsız ABD siyahilerinin adeta ayaklanmaları teşvik edilircesine sürekli olarak naklen yayında vurulmaları/boğulmaları, geçtiğimiz günlerde efsanevi Kara Panterler örgütü liderinin siyahları ABD’nin güney eyaletlerine inerek oraları ele geçirmeye teşvik etmesi (buraların Jade Helm tatbikatının yapıldığı bölgeler olduğuna dikkatinizi çekeriz) başlı başına birer göstergedir.”

(…)

“ABD’de ekonomik/siyasi çöküş sonrası sıkıyönetime hazırlık yapılıp yapılmadığı tartışıla dursun Türkiye’nin OHAL’e çoktan geçtiğini farketmiş olmasınız. Ama ABD’nin arzu ettiği şartlarda değil kendi istediği şartlarda. Dolayısıyla Shemitah ve Jübile teorisi ister gerçek olsun ister olmasın Jübile yılında Türkiye OHAL’de olacaktır ve global ölçekte gelişebilecek olayların Türkiye’de meydana getirebileceği dalgalanmalara hızlı cevap verebilme imkanı ile hareket edebilecektir.”

Devamı: Shemitah teorisi ve sihirli numara 7…

Dünyayı bu sene çok sıcak bir yaz bekliyor…