Türkiye Batı ile istihbarat paylaşımını hemen kesmelidir…

Bizde bu haberi görünce bu adamların derdi ne diye düşünmüştük. Hani bayram değil seyran değil meselesi gibi…

Hani tutuklayacaklarından filan değil de göstermelik bile olsa ilginç bir haberdi. Meğer dertleri buymuş. Haberin sonuna dikkat:

Avrupa Birliği’nin yayınlayacağı bir rapora göre Suriye ve Irak’ta bulunan Avrupalı teröristin yüzde 15-20’si bölgedeki çatışmalarda yaşamını yitirirken, yüzde 30 ila 35’lik kısmı Avrupa’ya geri döndü. Kalan 2 bin ila 2 bin 500 civarındaki teröristin ise hala Suriye ve Irak’ta olduğu bildirildi. Geçen ay Belçika’dan da aynı konuda uyarı yapılmıştı. Deutche Welle’nin haberine göre, AB’nin Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove’nin cuma günü AB İçişleri Bakanları’na sunacağı rapora göre bin 750 civarında teröristin Avrupa’ya dönmüş olabileceği bildiriliyor.

TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ ARTMALI 

De Kerchove raporunda AB’nin dönen teröristlerle ilgili Türkiye ile işbirliğini arttırması gerektiğine dikkat çekiliyor. Zira raporda geri dönen teröristleri takip edebilmek için AB’nin Türkiye ve ABD ile istihbarat paylaşımını geliştirmesi gerektiği de vurgulandı.

http://www.kanalahaber.com/haber/dunya/avrupa-diken-ustunde-1-750-terorist-geri-dondu-334359/


İşte Avrupa böyledir. İşine gelince işine geleni yapar.  Türkiye AB ile istihbarat paylaşımını kesmelidir çünkü Türkiye’nin AB’den gelecek bir istihbarata ihtiyacı yoktur.

Bırakalım kendileri düşünsünler…