Körün istediği bir göz, IŞID verdi iki göz…

Bangladeş’in başkenti Dakka’daki diplomatik bölgede bir restoranda yaklaşık 20 kişiyi rehin alan saldırganlarla çatışmaya giren iki polisin öldüğü bildirildi.Yetkililer, büyükelçilik binalarının da yer aldığıgülşen bölgesindeki Holey Artisan Bakery adlı restorana saldırı düzenleyen 8-9 kişiyle polis arasındaki çatışmada biri sivil 26 kişinin yaralandığını açıkladı.Yaralananlardan 10’unun durumunun ağır olduğu belirtildi.Polis yetkilileri, bir polisin çatışmanın olduğu yerde, diğer polisin de hastaneye götürülürken yaşamını yitirdiğini kaydetti.’The Daily Star’ gazetesi, diplomatik kaynaklara dayandırarak geçtiğihaberinde restoranda 20 ila 30 kişi bulunduğunu, bunlardan bazılarının yabancı olduğunu yazdı.
SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ
Merkezi ABD’de bulunan SITE İstihbarat Grubu, DAEŞ’e yakınlığıyla bilinen Amaq haber ajansının ‘Saldırıyı DAEŞ komandoları düzenledi’ ifadeleri kullandığını duyurdu.
Hani derler ya körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz. Bu olayda tam bunun gibi. Uzunca bir süredir Bangladeş Müslümanlarına adeta kuduz bir köpek gibi saldıran laik yönetiminin tam istediği şey oldu. Artık Bangladeş hükümeti asacaklarını daha rahat asar, işkencelerini ve baskılarını daha rahat yapar.
İşte IŞID bunun için var, her ülkeye lazım…