Türkiye’yi durdurmak için her yolu mübah görüyorlar…

SALDIRI İÇİN KAMUOYU OLUŞTURUYORLAR
Türkiye’yi durduramayanlar bir yandan DAEŞ ile Türkiye’yi savaştırmanın, öte yandan da yapacakları saldırıları DAEŞ’e yıkmanın peşinde. Bunun için DAEŞ’i Türkiye ve dünya gündemine sokarak kamuoyunu hazırlıyorlar.
BATININ TARAF’I İLAN ETTİ

Bu bağlamda Pensilvanya’dan yönetilen Taraf, batının planına uygun şekilde manşetten DAEŞ’in Türkiye’ye karşı bombalı araç ve kimyasal silah kullanacağını verdi. 2015 Kasım ayında da Iraklı yetkililer ‘çok tehlikeli’ radyoaktif maddelerin bir rafineriden çalındığını ve DAEŞ tarafından kimyasal silaha dönüştürülebileceğini duyurmuştu. ABD merkezli Weatherford ise çalınan radyoaktif maddelerden sorumlu olmadıklarını, sorumluluğun tamamen İstanbul merkezli bir Türk firmasında olduğunu da iddia ederek göz boyamaya çalışmıştı.
TÜRKİYE’YE ‘MEYDAN’ OKUYORLAR

Türkiye’de yayın yapan küstah Meydan gazetesi, 30 Haziran’da efendilerinin çok beğeneceği bir kapakla çıktı. Batı adına 78 milyonluk Türkiye’de herkesin hayatının tehlikede olduğu tehdidini savuran Meydan, Türkiye’yi güvensiz bir ülke olarak göstermeye çalıştı.
TÜRKİYE RUSYA İLE ANLAŞTI AB VE ABD KIRMIZI BEYAZA BOYANDI
Türkiye’nin Rusya hamlesi, Türkiye’deki terör saldırılarını bugüne kadar görmezden gelen batının tavır değiştirmesine yol açtı. EURO 2016’da saldırıda ölenler için saygı duruşunu reddeden UEFA, aniden Portekiz – Polonya maçında 1 dakikalık saygı duruşuna karar verdi. ABD Başkan Yardımcısı Biden, Türk elçiliğinde taziye defterini imzaladı. Türkiye’den terörle mücadele yasa değişikliği isteyen AB, konuyla alakalı olarak tekrar masaya oturdu ve mülteciler gönderilecek yardımı hızlandırma kararı aldı.
ABD’DEN RUSYA’YA ‘KATLİAMA DEVAM EDELİM’ MESAJI
ABD Rusya’ya Suriye’deki askeri ilişkilerini ‘derinleştirecek’  yeni bir teklif sundu. Washington Post’ta yer alan makaleye göre, Obama öneriyi imzaladı. Teklifte göre ABD Nusra Cephesi’ni bombalayan Rusya’ya teknik destek verecek,  Esed de PYD’ye dokunmayacak. Bu hamleler ABD’nin Rusya’ya ‘Yeter ki sen Türkiye ile tek başına işler çevirme. Biz seninle eskisi gibi yine anlaşırız’ mesajı olarak yorumlandı.
AB’NİN HOROZU DİKLENİYOR
AB’ni askeri horozu Fransa’dan da Türkiye ile ilgili tuhaf bir “taziye” mesajı geldi. Cumhurbaşkanı Hollande ‘Türkiye’de art arda düzenlenen saldırılar ülkedeki durumu daha da zorlaştırıyor” ifadelerini kullandı. Paris sokaklarında yaşanan kaosu görmeyen küstah Hollande, aklınca Türkiye’ye sopa salladı.
TRTWORLD KARA PROPAGANDANIN ÖNÜNE GEÇTİ
Saldırıyı dünyaya duyuran TRT’nin İngilizce kanalı TRTWORLD, Türkiye hakkında yapılabilecek algı operasyonlarına engel oldu.  TRT WORLD Haber Müdürü Fatih Er, yaklaşık 20-25 dakika içinde olay yerine intikal ettiklerini belirterek ‘Buradaki amacımız aslında ‘haberi en hızlı biz vereceğiz’den ziyade, bilgi kirliliğini önlemek. İstedik ki bilginin kaynağı biz olalım. Doğru, gerçek ve hızlı bilgiyi biz verelim istedik ve bu anlamda başarılı olduğumuzu da düşünüyorum’ diye konuştu.
HÜRRİYET’TEN TRT WORLD’E SALDIRI
TRTWORLD’un yerine getirdiği tarihi misyondan rahatsız olan Hürriyet de boş durmuyor. Yazarı Cengiz Semercioğlu aracılığıyla TRT WORLD’e saldıran Doğan Medya’nın Hürriyet’i , “TRT World kanalı ekonomik açıdan koskoca devlet televizyonunu iflas noktasına getirdi…” diye yazdı. TRT’nin büyük bir çıkmazdaymış gibi gösterildiği yazıda, adeta TRT WORLD’un kapatılması çağrısı yapıldı.